Σαλάτα με φράουλες και crumble δυόσμου από το Θοδωρή Σταμούλη

Σαλάτα για 4-6 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Κόστος: κάτω των 10 ευρώ

Crumble δυόσμου
200 γρ. φύλλα δυόσμου
150 γρ. ψίχα ψωμιού (θρυμματισμένη με το χέρι)
1/2 κ.γ. αλάτι
Βάζω τα υλικά σε multi οικιακό και τα χτυπάω μέχρι να πάρω ένα χοντροκομμένο τρίμμα με ωραίο πράσινο χρώμα. Κάποια κομμάτια χοντρά σαν σβόλοι χώμα.
Απλώνω σε ταψί με λαδόκολλα και τα βάζω στον φούρνο στον αέρα στους 100 βαθμούς μέχρι να ξεραθούν (γύρω στο εικοσάλεπτο)

Dressing φράουλας
220 γρ. φράουλα
2 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας μηλόξυδο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αλέθω ώσπου να γίνουν μια όμορφη χρωματιστή κρέμα. (Βγαίνει περισσότερο από ότι χρειάζομαι στη σαλάτα και διατηρείται στο ψυγείο).

Σύνθεση σαλάτας
200 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια κομμένη σε κύβους
200 γρ. ανάμεικτα φύλλα σαλάτας
250 γρ. φρέσκες φράουλες (κομμένες σε μέγεθος της προτίμησης σας)
50 γρ. αποφλοιωμένο φιστίκι Αιγίνης ψημένο (κατά προτίμηση ανάλατο)
Ανακατεύω την πρασινάδα με λίγη σάλτσα φράουλας μέχρι να φτάσω στην επιθυμητή γεύση.
Στήνω σε μπολ μεγάλο ή ατομικά πιάτα όλα τα υλικά και ρίχνω σταγόνες από το dressing για επιπλέον χρώμα.

Καλή επιτυχία!