Πηλιορείτικο Σπετσοφάι από το chef Αλέξανδρο Κοσκινά

Υλικά για 4 άτομα:

1 kg μοσχαρίσια λουκάνικα
2 τομάτες
500 γρ. πράσινες πιπεριές (κέρατο)
1 κ.γ. ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι – Πιπέρι – Μπούκοβο

Εκτέλεση:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες.
Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλους κύβους και το σκόρδο σε φέτες.
Προσθέτουμε τις τομάτες ψιλοκομμένες και τα μπαχαρικά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.
Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips:
Αν θέλουμε το σβήνουμε με ένα σφηνάκι τσίπουρο και τρίβουμε από πάνω φέτα και ρίγανη βουνού!