Savor Nafplio Experiences

Είναι σημαντικό να κάνεις επάγγελμα το μεράκι σου!
Κι ο Κώστας Παπασταμάτης αγαπάει τη μαγειρική.
Αποφάσισαν με τη γυναίκα του να αφήσουν την πόλη και να εγκατασταθούν στο Ναύπλιο, ώστε να έχουν τα παιδιά τους καλύτερη ποιότητα ζωής!
Και έστησαν ένα εστιατόριο πολύ ιδιαίτερο, που ακούει στο όνομα Savor Nafplio Experiences. Προσφέρει private meals κατόπιν κράτησης για 2 έως 8 άτομα και ο chef μαγειρεύει μπροστά σας στο πάσο, κατόπιν συνεννόησης μαζί σας για το μενού και αφού προμηθευτεί φρέσκα υλικά ημέρας, ότι καλό βρει στην αγορά!

Το μενού αποτελείται από 4 πιάτα συνοδεία 4 διαφορετικών κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα που συνδυάζονται.
Επίσης σε ένα μικρό χώρο ξεχωριστό από αυτόν της γευσιγνωσίας, υπάρχουν λίγα τραπέζια όπου γίνονται οινογνωσίες και τα κρασιά συνοδεύονται από μικρά tapas, φτιαγμένα από το chef.
Μόλις το έμαθα, έσπευσα να βρεθώ στην όμορφη πόλη του Ναυπλίου και μετά από μια βόλτα στο κάστρο της, να γευτώ τα πιάτα του Κώστα Παπασταμάτη.
Πίσω από το πάσο του – με τα μαχαίρια του και τα sous vide του – προετοίμαζε το γεύμα μας με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ παράλληλα συζητούσαμε για το πως αποφάσισε στην περιοχή κάτι πρωτοποριακό.
Μάλλον είχε δει κι ο ίδιος την ανάγκη της περιοχής για κάτι διαφορετικό, αφού είναι τουριστικά ανεπτυγμένη αλλά από πλευράς εστίασης έχει μείνει πολύ πίσω.

Ξεκίνημα με χειροποίητα ψωμάκια που τα τίμησα δεόντως με βελουτέ κολοκύθας, αρωματισμένη με κύμινο και αφρό από αμαρέτο.
Ωραία υφή και εξαιρετική γεύση αν και λίγο spicy για τα γούστα μου.
Πρώτο πιάτο ceviche από καπόνι ημέρας με leche de tigre, που επιτέλους έμαθα που φτιάχνεται μια που κυριαρχεί στα Περουβιανά ceviche των εστιατορίων. Συνδυάστηκε άψογα με μάνγκο μαριναρισμένο στο μέλι, ραπανάκι και φύλλα γλυστρίδας.
Δίπλα στο πιάτο Thema από Κτήμα Παυλίδη.

Συνέχεια με χειροποίητες παπαρδέλες που έβρασαν ελάχιστα και συνδυάστηκαν με φιλέτο κοτόπουλο σωτέ και σάλτσα από κρέμα espresso με μανιτάρια του δάσους.
Συνδυάστηκε με Σκαντζόχοιρο Ροζέ από το Κτήμα Άλφα.
Κυρίως πιάτο μάγουλα μόσχου που πραγματικά έλιωναν στο στόμα, σε συνδυασμό με πουρέ topinambur, καμένο σικορέ και σάλτσα από κόκκινο κρασί και σοκολάτα και στο σερβίρισμα προστέθηκε λίγο ψημένο κουκουνάρι.
Το αγιωργίτικο Terra Leone ταίριαξε καλά με το πιάτο.

Για επιδόρπιο ένα banoffee της στιγμής όπου η μπανάνα συνάντησε την καραμέλα, στολίστηκε με γλυκά φύλλα σφολιάτας και σαντιγύ και υποδέχθηκε την τριμένη κουβερτούρα.
Το λευκό μοσχάτο Grand Cru από ΕΟΣ Σάμου συνόδευσε το γλυκό μας.
Το κόστος του μενού είναι €65 κατ’άτομο συμπεριλαμβανομένων των κρασιών.
Θεωρώ ότι είναι μια καλή προσπάθεια και εύχομαι να ευδοκιμήσει στην περιοχή.
25ης Μαρτίου 20, Ναύπλιο
Τηλ. κράτησης 6944961440