Οι χειροποίητες πίτες του Νικόλα Αντωνόπουλου στο Πλαστός και Κρεμμυδόπιτα

Στα σύνορα Π. Φαλήρου και Νέας Σμύρνης, ένα Μυκονιάτης αποφάσισε να κάνει μέσα στην καραντίνα το δικό του εστιατόριο, αλλά λόγω της κατάστασης πέρασε στο plan B και έκανε ένα μαγαζί με χειροποίητες πίτες με ποιοτικά υλικά!
Τι να πεις όταν μπαίνεις στο μαγαζί και βλέπεις τις αυτοσχέδιες γάστρες… από πολύ πρωινές ώρες ο Νικόλας Αντωνόπουλος μπαίνει στο μαγαζί του να ανάψει κάρβουνα και να ετοιμάσει τη χόβολη.

Το Πλαστός και Κρεμμυδόπιτα δεν είναι ένα μαγαζί της σειράς. Δεν θα βρεις τίποτα τυποποιημένο.
Οι πίτες του φτιάχνονται με 24 φύλλα (12 πάνω και 12 κάτω και τα 6 περνάνε από την πλάκα πριν μπουν στο ταψί, και δίνουν αυτό το τραγανό αποτέλεσμα που κάνει τη διαφορά)!
Η κρεμμυδόπιτα Μυκόνου που κάνει, καθώς και η μελόπιτα είναι με τροβολιά Μυκόνου που φτάνει από το Mykonos Farmers από το νησί. Αυτές τις πίτες μόνο από γυναίκες του νησιού τις έχω γευτεί και δεν τις έχω βρει πουθενά.
Ο Νικόλας είναι Μυκονιάτης και ξέρει την αυθεντική συνταγή και δεν κάνει εκπτώσεις στα υλικά. Όταν δε βρει τροβολιά από τη Μύκονο, δεν κάνει αυτές τις πίτες.
Βέβαια με τέτοιο χειροποίητο φύλλο δεν αρκείται στις πίτες του νησιού… στο μαγαζί θα βρείτε φοβερή κοτόπιτα, μανιταρόπιτα και κιμαδόπιτα.
Η γαλατόπιτά του είναι πειρασμός.
Τώρα πως συνυπάρχουν σε μια βιτρίνα τα Γιάννενα, τα Τρίκαλα και η Μύκονος… μόνο ο Νίκος το ξέρει!

Σήμερα δοκίμασα τον πλαστό του και ενθουσιάστηκα! Με κρούστα από καλαμποκάλευρο και βούτυρο και γεμισμένος με σπανάκι, σέσκουλα, μυρώνια και καυκαλήθρες και με αρώματα από τον άνηθο, το μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι και μια φέτα καλής ποιότητας.
Τα χορταρικά τα βρίσκει από ένα παραγωγό στην Κάντζα.
Δε χρησιμοποιεί βούτυρο ή μαργαρίνη αλλά παρθένο ελαιόλαδο.
Δεν πέτυχα σήμερα την τυρόπιτα με νερό τομάτας που γίνεται ανάρπαστη, αλλά την επόμενη φορά σίγουρα.
Αν σας αρέσουν οι πίτες όπως εμένα, για κάντε μια βόλτα από το Π. Φάληρο και σίγουρα δεν θα χάσετε!
Επίσης στο “Πλαστός και Κρεμμυδόπιτα” θα βρείτε την αυθεντική κοπανιστή Μυκόνου από το Mykonos Farmers.

 

Κνωσού 5, Π. Φάληρο
Τηλ. 210 9596230