Χοιρινό ρολό καπνιστό με αλμύρα και αλοιφή από παντζάρι

Χοιρινό ρολό καπνιστό με αλμύρα και αλοιφή από παντζάρι

Μερίδες 4
Συνολικός χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

300 γραμμάρια κεφάλια παντζαριού καθαρισμένα και βρασμένα καλά
100 ml ελαιόλαδο
50ml νερό
2 κουταλάκια γλυκού Worcester sauce
Κόβω το βρασμένο παντζάρι χοντρά κομμάτια.
Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αλέθω μέχρι γίνουν κρέμα.

150 γραμμάρια αλμύρα
Πλένοντας αφαιρώ το χοντρό μέρος από τα κοτσάνια.
Ρίχνω σε βραστό αλατισμένο νερό και βράζω περίπου 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
αρκετά.
Κατά προτίμηση τα ρίχνω σε μπολ με παγωμένο νερό για καλύτερο χρώμα και συντήρηση
και μετά τα στραγγίζω.

700 γραμμάρια καπνιστή πανσέτα ρολό κομμένη σε φέτες
Ψήνω στο σχαροτήγανο ή στο φούρνο έως ότου να ζεσταθεί καλά.
Θερμαίνω το παντζάρι και την αλμύρα. Αρωματίζω την αλμύρα με λίγο λάδι και λεμόνι.
Σερβίρω κοντά στο ζεστό κρέας.

Συνταγή: Θοδωρής Σταμούλης
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης