Το μέλι συναντά το λάδι κι ένας έρωτας γεννιέται στη Σητεία!

 

«’Ενα μελετημένο συνοικέσιο που μεταμορφώθηκε σε μεγάλο έρωτα και κατέληξε σε έναν ευτυχισμένο γάμο! Melaion… σητειακό μέλι με σφαίρες έξτρα παρθένου ελαιολάδου ΠΟΠ Σητείας».
Με αυτή την ανάρτησή της στο fb το Μάη του 2019, η Σοφία Σαββιδάκη τα είπε όλα, για ένα premium προϊόν που προέκυψε μετά από ώριμη σκέψη και είναι ήδη στο ράφι από την Savidakis Family .

Η ιδέα ξεκίνησε πριν από χρόνια όταν η γιαγιά ετοίμαζε για πρωϊνό, ψωμί με βούτυρο και μέλι.

Η δεύτερη γενιά Σαββιδάκη – η Σοφία κι ο Μάνος – παιδιά του ιδρυτή της εταιρείας Γιώργου Σαββιδάκη, θέλησαν να συνδυάσουν τα δύο πολύτιμα προϊόντα που παράγονται απ’ την οικογένειά τους εδώ και δεκαετίες, για να προσφέρουν ένα μοναδικό και συγχρόνως υψηλής διατροφικής αξίας, προϊόν στον καταναλωτή.
Αντικατέστησαν στο πρωινό τους το βούτυρο με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κι έτσι τους ήρθε η ιδέα για νέους τρόπους σερβιρίσματος μελιού και ελαιολάδου.
Μετά από ένα επαγγελματικό ταξίδι τους στο εξωτερικό – όπου αναζητούσαν νέες γεύσεις και τεχνικές από διάσημους σεφ – προέκυψε η ιδέα της σφαιροποίησης.

Επιστρέφοντας απ’το ταξίδι τους, έξαψαν τρόπους για να υλοποιήσουν την ιδέα τους. Πέρασαν δυο χρόνια και μετά από πολλούς πειραματισμούς παρουσιάστηκε το “Melaion”.
Σ’αυτό που επένδυσαν τα δυο αδέρφια είναι το “Μεράκι”, μια λέξη ελληνική που δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα και ίσως ούτε περιφραστικά μπορούμε να την αποδώσουμε… γιατί το μεράκι πηγάζει από μέσα μας! Πρέπει να το έχει κάποιος για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα!

Το “Melaion” είναι φτιαγμένο από 100% φυσικό κρητικό μέλι και σφαίρες έξτρα παρθένου ελαιολάδου ΠΟΠ Σητείας. Και τα δύο προϊόντα, παράγονται από την οικογένεια Σαββιδάκη εδώ και δεκαετίες.
Η παραγωγή του μελιού είναι από τα 1.500 μελίσσια που διαθέτει η οικογένεια και τυποποιείται από το 2005, σε ιδιόκτητες πιστοποιημένες εγκαταστάσεις. Είναι υψηλής διατροφικής αξίας και βραβεύεται κάθε χρόνο.
Το ελαιόλαδο παράγεται από ιδιόκτητα κτήματα του ιδρυτή της εταιρείας – Γιώργου Σαββιδάκη – ακολουθώντας αυστηρές μεθόδους καλλιέργειας καθώς χαρακτηρίζεται βιολογικό.
Μέσα στο εξαιρετικό μέλι που παράγουν οι ίδιοι, έβαλαν σφαίρες με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής τους απ’τη Σητεία, που τις καλύπτει μια λεπτή μεμβράνη.
Δοκιμάζοντας ένα κουταλάκι μέλι, οι σφαίρες σκάνε στο στόμα με αποτέλεσμα να απελευθερώνονται μοναδικά αρώματα και γεύσεις. Ως άλειμμα στο ψωμί, διασπώνται οι σφαίρες ελαιολάδου και ομογενοποιούνται με το μέλι και το γευστικό αποτέλεσμα είναι αξεπέραστο!

Όταν τα βιώματα ξεκινούν από μια φέτα ψωμιού με λάδι και μέλι, που η γιαγιά ετοίμαζε για τα παιδιά λέγοντάς τους ότι αυτό είναι το σωστό ξεκίνημα της μέρας τους… φτάνουμε σήμερα να έχουμε στο ράφι ένα προϊόν σαν το “Melaion”! Κι η γιαγιά με τη σειρά της, ακολούθησε την πεπατημένη χρόνων πίσω, στο βάθος της Μινωϊκής Κρήτης.
Το έτος παραγωγής του “Melaion” είναι το 2019… αυτό το έτος ορίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως έτος του “Ερωτόκριτου” μετά από εισήγηση-πρόταση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη. Ο Ερωτόκριτος του Κορνάρου που καταγόταν από Σητεία… όπως και το “Melaion”.

Όταν ένα προϊόν έχει τόσο ισχυρή ταυτότητα, πατά τόσο γερά στην παράδοση και συγχρόνως είναι καινοτόμο με σφραγίδα του την αυθεντικότητα, είναι ο καλύτερος εκπρόσωπός μας ανά τον κόσμο!

Σ’ένα γάμο βέβαια όπως αυτόν… οι καλεσμένοι θα κοιτάξουν και τις λεπτομέρειες!
Κι εδώ το “ζευγάρι” έχει ντύσει η Foodwill με το μετρ του είδους στο packaging, Μιχάλη Αγγελακόπουλο.
Μια απίστευτη συσκευασία που θα προσελκύσει τον καταναλωτή. Γιατί κακά τα ψέματα όλοι μας ψωνίζουμε σύμφωνα με το πόσο δελεαστικό είναι αυτό που βλέπουμε στο ράφι. Λίγοι ψάχνουν εξ αρχής τα συστατικά ή την ποιότητα του προϊόντος.
Το “Melaion” είναι έρωτας με την πρώτη ματιά και βέβαια γίνεται αγάπη στην πρώτη κουταλιά που θα δοκιμάσεις!

Συνδυάστε το με γιαούρτι, pancakes, βάφλες, λουκουμάδες… με μια καλή κρητική γραβιέρα ή με ξύγαλο Σητείας… και γιατί όχι σε Σφακιανές πίτες!
Αλλά πριν απ’οποιονδήποτε συνδυασμό, απολαύστε μια κουταλιά καθαρό προϊόν και νιώστε το γευστικό οργασμό.