Σαλάτα με αρωματικές γαρίδες και sauce avocado από το Δημήτρη Κοτσιβό

 

Σαλάτα με αρωματικές γαρίδες, sauce από αβοκάντο, δυόσμο, μοσχολέμονο, φρούτα και κινόα

Υλικά :

•Διάφορες σαλάτες του κήπου (Μαρούλια, Λόλα, Σπανάκι, Ρόκα)
•6 Γαρίδες καθαρισμένες (μόνο το σώμα)
•15 γρ. τρίχρωμη κινόα
•20 φύλλα από φρέσκο δυόσμο
•1 αβοκάντο ώριμο
•10 ρόγες από σταφύλι στη μέση κομμένες (προσοχή στα κουκούτσια)
•50 γρ ανανά (σε ζαράκι κομμένος)
•1 μοσχολέμονο ή λεμόνι (ξύσμα & χυμό)
•5 γρ μουστάρδα (απαλή)
•1 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
•Αλάτι – Πιπέρι
•Νερό
Εκτέλεση :
•Sauce Αβοκάντο
Σε μπλέντερ βάζουμε το αβοκάντο, μουστάρδα, ελαιόλαδο, χυμό μοσχολέμονο, αλάτι, πιπέρι και νερό λίγο λίγο μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει sauce.
Θα πρέπει να πετύχουμε μια ωραία υφή και διορθώνουμε στο αλάτι και στο μοσχολέμονο.
•Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τις σαλάτες μας.
•Τις γαρίδες τις μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα μοσχολέμονο και τις σωτάρουμε στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 1/2 λεπτό από την κάθε μεριά. Τις κρατάμε στην άκρη.
•Έχουμε τα φρούτα μας κομμένα.
•Σε 500 ml νερό με λίγο αλάτι και λίγο χυμό μοσχολέμονο, βράζουμε την κινόα και την στραγγίζουμε να κρυώσει.
Σύνθεση πιάτου:
Σε μια μια μεγάλη μπασίνα ή βαθύ μπολ, βάζουμε όλα τα σαλατικά και προσθέτουμε το δυόσμο, τα φρούτα, την κινόα και τη sauce.
Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα. Στο τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες.
Καλή επιτυχία