Fungi Hellas – Η μύηση στο ελληνικό μανιτάρι και την άγρια τρούφα

Η ιστορία ξεκινά κάπως έτσι…
Ο Νεκτάριος Φιλιππόπουλος μυήθηκε απ’τον πατέρα του στους θησαυρούς της ελληνικής γης και ιδιαίτερα στα μανιτάρια.
Αγάπησε από παιδί αυτό τον καρπό, αφοσιώθηκε, απέκτησε βαθιές γνώσεις και μετά από 35 χρόνια εμπειρίας, έφτασε στο επίπεδο να μυεί τους γιους του, αλλά και όλους εμάς, στο μεγαλείο του αυτοφυούς μανιταριού αλλά και της άγριας τρούφας.
Ίδρυσε την εταιρεία Fungi Hellas το 2010. Σκοπός του να προσεγγίσει και να εξοικειώσει με το μανιτάρι, όλους εκείνους που ενδιαφέρονταν να μπουν στο παιχνίδι της εξερεύνησης και της αναζήτησης άγριων μανιταριών.
Στόχος του να φέρει και το πιο σπάνιο μανιτάρι ή άγριο χορταρικό από το πιο απομακρυσμένο χωριό, στον εστιάτορα… στον ξενοδόχο… στον καταναλωτή! Και το πέτυχε!
Με το πάθος που τον διακρίνει, την εμπειρία και τον επαγγελματισμό, κατάφερε κάτι μοναδικό: να συλλέγει ελληνικά μανιτάρια και τρούφες, 12 μήνες το χρόνο και να τα διαθέτει στην ελληνική αγορά.
Ο ίδιος και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του, συλλέγουν κάθε βδομάδα μανιτάρια (αναλόγως εποχής και ζήτησης) και μετά από αυστηρό ποιοτικό έλεγχο και αφού τα συσκευάσουν, τα διανέμουν σε επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έτσι έχουν καταφέρει – εντός 48 ωρών – να φτάνουν οι τρούφες και τα μανιτάρια – ολόφρεσκα – οπουδήποτε!
Η Fungi Hellas διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από μανιτάρια και τρούφες καθώς και προϊόντα με βάση την τρούφα, όπως βούτυρο, λάδι και σάλτσα λευκής και μαύρης τρούφας σε συσκευασίες, ΠΟΠ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με άρωμα τρούφας, ολόκληρες μαύρες τρούφες, ακόμη και μέλι με μαύρη τρούφα.
Χόρτα και άγρια βότανα – ακόμη κι απ’το πιο απομακρυσμένο χωριό – φτάνουν ολόφρεσκα στην Fungi Hellas – και παραδίδονται σε όποιον αναζητά την καλή πρώτη ύλη.
Από κρίταμο και κάπαρη μέχρι ασκολύμπρους, λεμονόχορτο και τσιτσίραβλα.
Τι θα ζητήσεις και δε θα το βρεις;
Πέραν όμως των εξαιρετικών προϊόντων, η εταιρεία διοργανώνει κάθε βδομάδα μονοήμερες ή 2ήμερες εξορμήσεις με συλλογή μανιταριών και σεμινάριο.
Με επικεφαλής τον ίδιο τον κο. Φιλιππόπουλο και εξειδικευμένη ομάδα (5 – 7 ατόμων – ανάμεσά τους κι ένας chef) διοργανώνουν εξορμήσεις στη φύση, αναζητώντας ιδιαίτερα είδη μανιταριών και μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, ο chef δημιουργεί κάποιο πιάτο με τα μανιτάρια που έχει συλλέξει η ομάδα.
Κάποιες απ’αυτές τις εξορμήσεις, συνδυάζονται με επισκέψεις σε οινοποιεία και παράλληλα με τη δοκιμή κρασιών, ταιριάζουν γευστικούς συνδυασμούς που αναδεικνύουν τόσο το κρασί, όσο και το προϊόν!