Κρέπες με τρία τυριά και μανιτάρια

Υλικά

Για τη ζύμη:
1 φλυτζ. φαρίνα
1 φλυτζ. γάλα
1 αυγό
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας βούτυρο

Για τη γέμιση:
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα και σωταρισμένα με λίγο βούτυρο και λίγο σκόρδο
150 γρ. ρεγγάτο
150 γρ. γκούντα
150 γρ. μοτσαρέλα
150 ml κρέμα γάλακτος

Παρασκευή:
Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο – που το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα – το αυγό, το αλάτι και τη ζάχαρη και αφού χτυπηθούν για 2 λεπτά, προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα. Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια παχύρευστη ζύμη.
Την αφήνουμε σε πλατύ πιάτο να ξεκουραστεί πέντε λεπτά και θερμαίνουμε την κρεπιέρα μας ή το αντικολλητικό τηγάνι.
Ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζύμη με μια κουτάλα και ψήνουμε μία μία τις κρέπες και τις τοποθετούμε σε πιάτο βάζοντας ενδιάμεσα χαρτί κουζίνας, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Βγαίνουν περίπου 12 κανονικές κρέπες.

Αναμειγνύουμε όλα τα τυριά και τα σωταρισμένα μανιτάρια σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Αφού αλείψουμε με βούτυρο ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους, γεμίζουμε μία μία τις κρέπες με τη γέμιση και διπλώνοντάς τις σε ρολάκια τις τοποθετούμε στο πυρέξ, τη μια πλάι στην άλλη.
Αφού γεμίσουμε όλες τις κρέπες και τις τοποθετήσουμε στο πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και λίγο τριμμένο τυρί που έχει περισσέψει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 15 – 20 λεπτά.

Extra tips:
– Μπορείτε με την ίδια ζύμη να φτιάξετε γλυκές κρέπες με υλικά της αρεσκείας σας, απλά προσθέτοντας λίγη παραπάνω ζάχαρη στη ζύμη (1 κουταλιά της σούπας). Υλικά που προτιμώ συνήθως στις γλυκές κρέπες είναι σοκολάτα (όποια σας αρέσει), μπανάνες, φράουλες, τριμμένο μπισκότο πτι-μπερ και λίγο τριμμένο καρύδι.

– Επίσης μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση που πρότεινα με τα τυριά, ροκφόρ που θα δώσει άλλη γεύση στις αλμυρές κρέπες σας, αρκεί να σας αρέσει.
– Και για όσους αγαπούν τα αλλαντικά, προσθέστε καπνιστό ζαμπόν ή γαλοπούλα και επίσης εγώ προσθέτω και αγαπημένο λαχανικό… λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά.

Καλή επιτυχία!