Η καντίνα του κυρ-Γιάννη με μπιφτεκάκια και θέα Ακρόπολη

Μπορεί να το έμαθα με χρονοκαθυστέρηση και μάλιστα από φίλη που δε ζει μόνιμα στην Αθήνα… αλλά ξέρει την τρέλα μου για το αυθεντικό και μου είπε θα σε πάω στην ταράτσα του κυρ-Γιάννη στο Σύνταγμα.
Δεν τα καταφέραμε και με τον καιρό το ξέχασα, αλλά πριν ένα μήνα περίπου που ήθελα κάτι για μεσημεριανό και όχι τα συνηθισμένα, ανέβηκα στον ένατο όροφο του κτηρίου επί της Καραγεώργη Σερβίας 2 και βρέθηκα προ επλήξεως!

Ένα μπαλκονάκι με 4 τραπέζια με θέα Ακρόπολη! Μια κουζίνα 1Χ1, ο κυρ Γιάννης να κάνει τα πάντα μόνος του, από τις παραγγελίες, ως το ψήσιμο και το σερβίρισμα και να περιμένουν ουρά για να καθίσουν.
Ζήτησα να μου ετοιμάσει μια μερίδα πακέτο, αφού ήταν αδύνατο να περιμένω για τραπέζι και ρώτησα αν μπορώ να κάνω κράτηση.
Ο κος. Γιάννης χαμογέλασε και μου είπε: “Ναι κορίτσι μου, πάρε τηλέφωνο κι έλα”.
Δοκιμάζοντας τα πεντανόστιμα χειροποίητα μπιφτέκια και τη φρέσκια τηγανητή πατάτα, που ότι είχε βγει από τη φριτέζα, θα πήγαινα να περιμένω και μια ώρα ακόμη και χωρίς κράτηση. Μου είχε βάλει και φρεσκότατο ψωμί.
Τελειώνοντας μια μέρα νωρίς τη δουλειά, βρέθηκα να κάθομαι στη λιακάδα σε ένα από τα τραπεζάκια, αγναντεύοντας την Ακρόπολη και περιμένοντας υπομονετικά τον κυρ Γιάννη να πάρει παραγγελία.
Κι αφού ήρθε κι η παρέα, παραγγείλαμε μπυρίτσα (κρασάκι έχει μόνο χύμα βέβαια) και τα φοβερά μπιφτέκια του, πατάτες τηγανητές, μια χωριάτικη και αφήσαμε την ομελέτα για επόμενη φορά.
Καθώς περιμέναμε απολαμβάνοντας τη χειμωνιάτικη λιακάδα, είδα μια κρητική γραβιέρα να προσγειώνεται στο διπλανό τραπέζι και βέβαια δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό και ζήτησα αμέσως να μας φέρουν.
Ο κυρ Γιάννης είναι Κρητικός και είναι πάρα πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο. Δεν θέλει διαφήμιση και μου είπε όχι μην γράψεις… δεν μπορώ να εξυπηρετήσω. Αλλά δεν άντεξα να μη μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου από αυτό το original στέκι.

Η τομάτα στη σαλάτα μας ήρθε ξεφλουδισμένη και για τις πατάτες περιμέναμε γιατί έβγαιναν εκείνη τη στιγμή! Τα μπιφτεκάκια πεντανόστιμα.
Για όσους εργάζονται στα γραφεία στο κτήριο κάνει και burgers με φρέσκο ψωμί.
Να απολαμβάνεις αυτό, με πιάτο την Αθήνα και το κόστος να μην ξεπερνά τα €8 το άτομο με όλα όσα προανέφερα, ε δεν το βρίσκεις πουθενά!!!
Ούτε ο κυρ Γιάννης, ούτε οι θαμώνες θέλουν να μαθευτεί για να απολαμβάνουν αυτό το αυθεντικό, χωρίς να περιμένουν ώρες να καθίσουν ή να φεύγουν γιατί δεν έχει τραπέζι.
Εγώ επιμένω ότι το καλό, αξίζει να το μοιραζόμαστε. Ο κυρ Γιάννης θα μείνει αυτός που είναι με τα 4 τραπεζάκια, να τα κάνει όλα μόνος και να διώχνει κόσμο αν δεν μπορεί να εξυπηρετήσει.
Δουλεύει 10.00 – 18.00 καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα είναι κλειστά.
Ελπίζω να μη μου θυμώσει για την αναφορά στη μοναδική αυθεντική καντίνα της Αθήνας, σε μια από τις καλύτερες ταράτσες της πόλης!

Καραγιώργη Σερβίας 2, Σύνταγμα
Τηλ. 210 3223625