Γαρίδες Πλαταμώνα με τομάτα, φέτα και χωριάτικο ψωμί από το chef Δ. Τζιοβάρα

Υλικά:
5 γαρίδες
1 σκελίδα σκόρδο
2 τομάτες
Μισή πράσινη πιπεριά
1 Τσίλι
Ούζο
1 φέτα χωριάτικο ψωμί

Για τη μους:
100 γρ φέτα
μισή σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. σούπας γιαούρτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
5 φύλλα βασιλικό (πλατύ)
Πιπέρι
Αλάτι

Τρόπος Παρασκευής:

Για τη μους φέτας:
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη μισή σκελίδα σκόρδο με το ελαιόλαδο και το βασιλικό, τη φέτα, το γιαούρτι, το πιπέρι και το αλάτι (αν χρειαστεί, αναλόγως πόσο αλμυρή θέλουμε τη μους).

Αφού καθαρίσουμε τις γαρίδες και αφήσουμε μόνο την ψίχα, σε ένα σκεύος βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τις γαρίδες.
Τις αφαιρούμε και στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το σκόρδο, την πράσινη πιπεριά και το τσίλι και σβήνουμε με ούζο. Στη συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη τομάτα, αλάτι & πιπέρι και το ζωμό που έχουμε κάνει από τα κεφάλια της γαρίδας (μαγειρεύοντάς τα ελαφρά για 20’ με κρεμμύδι, τομάτα, σκόρδο, καρότο, φύλλο δάφνης).
Αφού πάρει βράση και λίγο πριν δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τις σοταρισμένες γαρίδες να πάρουν μια γρήγορη βράση και τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά.
Αφού έχουμε ψήσει τη φέτα του ψωμιού (με λίγο σκόρδο και ελαιόλαδο) έτσι ώστε να γίνει τραγανή, κόβουμε μισή τομάτα (αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους) σε μικρούς κύβους, τη μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο φρέσκο θυμάρι και τη βάζουμε πάνω από την τραγανή μπρουσκέτα μας !
Από πάνω βάζουμε τη μους φέτας (ο καλύτερος τρόπος είναι με κάποιο κορνέ, ώστε να έχει και ωραία εμφάνιση) και δίπλα τοποθετούμε τις μαγειρεμένες γαρίδες με τη σάλτσα.

Υπολογίστε την ποσότητα αναλόγως των ατόμων και καλή σας επιτυχία!