A walk in the forest by Αλέξανδρος Κοσκινάς στο Tudor Hall!

Σ’ένα λουσάτο περιβάλλον με θέα Ακρόπολη, ο chef de cuisine του Tudor Hall, Αλέξανδρος Κοσκινάς, πάει την ελληνική κουζίνα ένα βήμα παρακάτω και δημιουργεί πιάτα για απαιτητικούς ουρανίσκους!
Μπαίνοντας η άνοιξη, ο chef επέλεξε, παράλληλα με το τρέχον μενού, να δημιουργήσει ένα έξτρα μενού, που το ονόμασε “A walk in the forest”!

Ένας περίπατος στο δάσος με μυρωδιά ξύλου και κρέας ελαφιού με αρώματα πεύκου που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!
Το ιδιαίτερο αυτό μενού, μπορείτε να απολαύσετε καθημερινά όλο το Μάρτη.
Ξεκινήστε με δροσερά σαλατικά με μανιτάρια, καρύδια και συκόμελο.

Συνέχεια με άγρια μανιτάρια ψημένα στον ξυλόφουρνο σε φύλλα καστανιάς και πικάντικο relish.
Το γερμανικό Riesling Donnhoff του 2018, ταίριαξε απόλυτα με το πιάτο.
Μια κρέμα πατάτας με νιόκι συνδυάζεται με πράσα και κάστανα και η μαύρη τρούφα δίνει το τελικό φινίρισμα.
Μπούτι και στήθος από ψητό φασιανό, σερβίρεται με κολοκύθα γκρατινέ και λαγόχορτο.

Το φιλέτο από ελάφι συνδυάζεται με σάλτσα από φρούτα του δάσους και ρίζες λαχανικών ψημένες σε αλάτι με πευκοβελόνες και σάλτσα πιπεριού.
Τα κρεατικά συνόδευσε πολύ καλά, ένα πλούσιο ερυθρό από την “Οινότρια Γη”, ποικιλία Cabernet Sauvignon & Αγιωργίτικο του 2017.

Η επιλογή των γλυκών απ΄το κανονικό μενού του εστιατορίου – πολύ υψηλού επιπέδου – απ’τον pastry chef Arnaud Larher.
Δοκιμάσαμε το Paris-brest με φιστίκι και ένα δυνατό εκμέκ καταϊφι συνοδεία Μοσχάτο Samos Anthemis του 2013.

Tudor Hall (King George Hotel)
Βασ. Γεωργίου Α 3
Τηλ. 210 3330265

Πηγή φωτο εξωφύλλου κου. Κοσκινά : Καθημερινή