Χειροποίητη πίτα με αρνί ψητό, μαλακή φέτα, ταχίνι και δυόσμο από την Κωνσταντίνα Βούλγαρη – Κοντεσοπούλου

Υλικά:

Για το ζυμάρι :

  • 250 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 250 γρ. Αλεύρι Σταρένιο
  • 100 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
  • 250 γρ. Νερό
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο
  • 20 γρ. Ξύδι
  • 10 γρ. Αλάτι
  • 30 γρ. Βούτυρο παγωμένο

Για τη γέμιση :

  • 400 γρ. Αρνί ψητό προηγουμένης ημέρας
  • 200 γρ. Φέτα μαλακή τριμμένη
  • 200γρ. Δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • 100γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100γρ κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. Ταχίνι

Εκτέλεση:

Για τη γέμιση :

Σε ένα μπολ θρυμματίζω το αρνί ψητό που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα ή εναλλακτικά ότι κρέας έχουμε. Προσθέτω όλα τα υλικά και αναμιγνύω καλά.

Για το ζυμάρι :

Κοσκινίζω όλα τα αλεύρια και τα τοποθετώ στον κάδο του μίξερ, μαζί με όλα τα υλικά και τα χτυπάω με γάντζο μέχρι να αποκτήσω μια λεία και εύπλαστη ζύμη. Αφήνω το ζυμάρι μου να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια μεριδοποιώ σε μικρότερα ζυμάρια των 80 γραμμαρίων, ανοίγω με πλάστη στρογγυλές πίτες και τις μισοψήνω από τις 2 πλευρές σε αντικολλητικό τηγάνι.
Γεμίζω τις πίτες στην μισή τους πλευρά και αναδιπλώνω με το μισό τους ζυμάρι. Ζεσταίνω τις πίτες στο τηγάνι και από τις δύο πλευρές ή ψήνω για 7 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να έχω ένα αποτέλεσμα ζουμερό.

Καλή επιτυχία!