Χειροποίητες χορτόπιτες από το chef Νίκο Μάρα

 

Φύλλο
250 γρ αλεύρι κίτρινο σκληρό
250 γρ αλεύρι ο.χ.
7 γρ αλάτι
5 γρ ζάχαρη
10 γρ ξύδι
30 γρ ελαιόλαδο
260 γρ νερό

 

 

 

Γέμιση
1κιλο σπανάκι
200 γρ σέσκουλα
200 γρ φρ κρεμμύδι
200 γρ ξερό κρεμμύδι
200 γρ άνηθο
500 γρ φέτα
Μυρωνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

Για το φύλλο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Χωρίζουμε στα δυο αν κάνουμε μια πίτα και σε μικρότερα τεμάχια αν κάνουμε ατομικές πίτες.
Τα αφήνουμε 30’ να ξεκουραστούν και ανοίγουμε με πλάστη.

Για τη γέμιση
Όσο ξεκουράζεται η ζύμη ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τη γέμιση της χορτόπιτας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα σέσκουλα και σπανάκι σε δόσεις ( λόγο όγκου).
Αφού πέσουν σε όγκο και έχει μείνει ελάχιστο υγρό στη κατσαρόλα, ρίχνουμε τα μυρωδικά και τη φέτα
Τέλος δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Τυλίγουμε την πίτα, λαδώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 45′ λεπτά.

Καλή επιτυχία!