Φάρμα Αμαραντίδη – Δράμα

Η ιστορία ξεκινάει αρκετά χρόνια πριν όταν η οικογένεια Αμαραντίδη, κτηνοτρόφοι από την Τραπεζούντα, φτάνουν στη Δράμα. Τα παιδιά συνεχίζουν την παράδοση στις περιοχές Καλλιφύτου και στο Λιακόπεδο σε υψόμετρο 900 μέτρων, στα βόρεια του νομού Δράμας και σήμερα ο εγγονός Άρης Αμαραντίδης που έχει πάρει πια τα ηνία, είναι ο υπεύθυνος της μονάδας εκτροφής των δικών τους ζώων, της φάρμας Αμαραντίδη.

Η αγάπη τους για την κτηνοτροφία και οι καινοτόμες τεχνικές που εφαρμόζουν στη μονάδα και στο κρεοπωλείο τους, τους οδήγησαν σε εκτροφή φυλών βοοειδών με εξαιρετικά πλεονεκτήματα. Έτσι ενίσχυσαν τη μονάδα τους στην Καλλίφυτο της Δράμας με ράτσες κρεατοπαραγωγής Limousine.

Προτεραιότητά τους αποτελεί η σωστή διατροφή των ζώων της φάρμας, η οποία καθορίζει τη γεύση και τη θρεπτική αξία του κρέατος. Επιλέγουν άριστη πρώτη ύλη από καρπούς και φυτικές ύλες της ελληνικής γης.

Τα τελευταία χρόνια πειραματίστηκαν στη μέθοδο dry aging. Η μέθοδος αυτή, μας δίνει διαλεγμένα κομμάτια κρέατος που έχουν ωριμάσει σε ειδικό θάλαμο ξηρής ωρίμανσης. Το βάθος και η ένταση της γεύσης που προκύπτει από ένα dry aged κομμάτι κρέατος, θα μπορούσε να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό κρεατοφάγο.

Τα προϊόντα ξηρής ωρίμανσης καθώς και μεγάλη ποικιλία κρεατικών, θα τα βρείτε στο κρεοπωλείο τους Dry Ager – Κρεοπωλείο Αμαραντίδη στη Δράμα, στη συμβολή των οδών Ιουστινιανού και Μελενίκου, αλλά και κατόπιν παραγγελίας σε όλη την Ελλάδα.