Γεμιστά μπισκότα γραβιέρας με σπανάκι κι αρωματικά από την Κωνσταντίνα Βούλγαρη – Κοντεσοπούλου

Για τα μπισκότα:

  • 250 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 225 γρ. Βούτυρο αγελαδινό
  • 125 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • 125 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 1 αυγό ολόκληρο

Για τη γέμιση με σπανάκι:

  • Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κιλό Σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 κιλό σέσκουλο χοντροκομμένο
  • 200 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. καυκαλήθρα ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. Άνηθο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τα μπισκότα:

Αφρατεύω στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και προσθέτω σταδιακά τους κρόκους και το αυγό. Προσθέτω και τα τριμμένα τυριά μου και συνεχίζω να 3 λεπτά. Τέλος προσθέτω το αλεύρι μου και βοηθώ την ζύμη μου με το χέρι, έχω μια πολύ μαλακή ζύμη και εύπλαστη. Κάνω μικρά μπαλάκια ζυμαριού περίπου 20 γραμμαρίων, τα τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα πατώ ελαφρώς με έναν πλάστη.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10 – 12 λεπτά. Αφήνω να κρυώσουν καλά πριν τα γεμίσω.

Για την γέμιση με σπανάκι:

Σε δυνατή φωτιά σοτάρω με το ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι , με τα σέσκουλα για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να σωθούν τα υγρά τους. Έπειτα προσθέτω το σπανάκι και τα υπόλοιπα μυρωδικά, καρυκεύω και μαγειρεύω για αλλά 3 λεπτά ανακατεύοντας. Προαιρετικά μπορώ να προσθέσω 4 κ.σ. γραβιέρα. Στραγγίζω την γέμιση μου και με ένα κουτάλι τοποθετώ μίγμα σπανάκι σε ένα μπισκότο και καλύπτω από πάνω με ένα άλλο.

Καλή επιτυχία!