Σπαγγέτι με καλαμάρι Πλαταμώνα ,τσίλι & σκόρδο από το chef Δημήτρη Τζιοβάρα

Υλικά

1 κιλό φρέσκο καλαμάρι (καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες)
500 γρ. σπαγγέτι
2 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 1/2 λίτρο ζωμό ψαριού
50 ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
50 ml ούζο
75 γρ. βούτυρο (παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια)
75 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σωτάρουμε το καλαμάρι για 3′.
Προσθέτουμε το τσίλι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2′.
Προσθέτουμε το ούζο και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε το ζωμό ψαριού, αφήνουμε να πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 8-9′.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το καλαμάρι ξανά στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το μαιντανό,το τυρί και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας φρέσκο πιπέρι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Καλή όρεξη!