Σοκολατένια καρυδόπιτα χωρίς σιρόπι με σάλτσα καρυδιού από τον Στράτο Ιωσηφέλλη

Υλικά:
Για την Καρυδόπιτα:
250 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. Κουβερτούρα τριμμένη
10 γρ. Κακάο
600 γρ. Καρυδόψιχα τριμμένη
6 Ασπράδια Αυγού
6 Κρόκους Αυγού
8 γρ. Κανέλα σκόνη
8 γρ. Γαρύφαλλο σκόνη
60 γρ. Νισεστέ

Για την Σάλτσα Καρυδιού:
50 γρ. Καρύδια χοντροκομμένα
50 γρ. Βούτυρο
200 γρ. Κουβερτούρα σε κομμάτια
20 γρ. Μπράντι (προαιρετικά)

Για το Σερβίρισμα:
Παγωτό της αρέσκειας μας (ταιριάζει πολύ το καϊμάκι)

Τρόπος Εκτέλεσης:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καρυδόψιχα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το νισεστέ.
Χτυπάμε σε μίξερ τους κρόκους με την μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα (περίπου 10 λεπτά).
Το αφαιρούμε και το κρατάμε σε ένα μεγάλο μπολ που θα ανακατέψουμε μετά όλα μας τα υλικά.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Ενσωματώνουμε στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους, το μείγμα με την καρυδόψιχα και την τριμμένη σοκολάτα με το κακάο.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, κάνουμε απαλές κυκλικές κινήσεις, δουλεύοντας από πάνω προς τα κάτω.
Προσθέτουμε και την μαρέγκα με τον ίδιο τρόπο.
Στρώνουμε σε ένα ταψί φούρνου, αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε από πάνω το μείγμα.
Ψήνουμε την Καρυδόπιτα στους 170 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το κόβουμε σε μερίδες που επιθυμούμε.

Για την Σάλτσα Καρυδιού:
Σε μια κατσαρόλα κάνουμε μπεν μαρί (η κατσαρόλα έχει βραστό νερό και από πάνω τοποθετούμε ένα σκεύος που θα λιώσουν τα υλικά μας) και βάζουμε να λιώσουμε την σοκολάτα με το βούτυρο.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ενσωματωθούν και προσθέτουμε τα καρύδια και το μπράντι.
Προσθέτουμε τη σάλτσα καρυδιού αφού έχει κρυώσει η καρυδόπιτά μας.