Κουνέλι τσιγαριαστό με αμπελοβλάσταρα από τον Κωνσταντίνο Κωστάκη

Κουνέλι τσιγαριαστό με αμπελοβλάσταρα (κάβοι)

Υλικά:
1 κουνέλι 1,5 με 2 κιλά
2 κρεμμύδια ξηρά ψιλοκομμένα
200 γραμ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
250 γραμ. κρασί λευκό ή ροζέ ή μαρουβά
1 κιλό αμπελοβλάσταρα από σουλτανίνα αμπέλι (σταφίδα) τα τρυφερά
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι και το σοτάρουμε καλά στο καυτό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε σε αυτό το σημείο για να πιάσει το αλάτι.
2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το γυαλίζουμε μαζί με το κρέας.
3. Σβήνουμε με το κρασί.
4. Αφού πάρει βράση με το κρασί, το σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
5.΄Οταν έχει γίνει σχεδόν το κουνέλι, ρίχνουμε τα αμπελοβλάσταρα, αφού τα έχουμε πλύνει καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και τα βλαστάρια.

Extra tip
Τέλειο συνοδευτικό χωριάτικες στρογγυλές τηγανητές πατάτες!!