Αυγά scramble με καλοκαιρινή τρούφα και άγρια ραδίκια

Αυγά scramble με καλοκαιρινή τρούφα και άγρια ραδίκια

Ατομική μερίδα

Άγρια ραδίκια
Πλένω καλά τα χόρτα και τα ρίχνω σε βραστό αλατισμένο νερό.
Όταν μαλακώσουν τα σουρώνω και κατά προτίμηση τα ρίχνω σε παγωμένο νερό για να διατηρήσουν καλύτερο χρώμα και ομοιόμορφο μαγείρεμα. Τα σουρώνω και αναθερμαίνω όσα χρειάζομαι για τη μερίδα φαγητού.

3 αυγά
1 κουταλιά σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο
½ κουτάλι γλυκού λάδι
10 γραμμάρια καλοκαιρινή τρούφα σε λεπτές φέτες
½ κουτάλι γλυκού λάδι τρούφας

Ζεσταίνω μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Λιώνω μέσα λάδι και βούτυρο. Χτυπάω τα αυγά με την κρέμα και ρίχνω στο τηγάνι με αλάτι και πιπέρι. Με ξύλινη σπάτουλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύω μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται. Ρίχνω την τρούφα και αφού σερβίρω στο πιάτο περιχύνω με λάδι τρούφας

Η τρούφα και τα άγρια ραδίκια ραδίκια για τη συνταγή ήταν της Fungi Hellas.

Συνταγή: Θοδωρής Σταμούλης
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Πιάτο: Yfi Ceramics
Ύφασμα: Ελένη Αθανασάκου