Napul’e – Το αυθεντικό Ιταλικό της Βάρης

Τη Μάγκυ Ταμπακάκη δεν τη γνώριζα, καθώς αρνούμαι κατηγορηματικά να παρακολουθήσω τα μαγειρικά τηλεοπτικά show από άποψη.
Με την παρακίνηση ενός φίλου, πριν κάποιους μήνες, επισκεφθήκαμε τον λιλιπούτειο χώρο που άνοιξε το καλοκαίρι του 2019 στη Βάρη.
Μια μικρή τζαμαρία και πάνω η επιγραφή “Napul’e Italian Comfort Food“, δεν ξέρω αν θα με προδιέθετε να μπω, αν δεν είχα ακούσει για το αυθεντικό φαγητό του!
Η Μάγκυ μαζί με το σύζυγό της Φραντσέσκο, δουλεύουν πίσω απ΄τον πάγκο. Ο Φραντσέσκο μιλάει σπαστά ελληνικά με ιταλική προφορά αλλά ως γνήσιος Ιταλός έχει άμεση επαφή με τον πελάτη και σου προσφέρει με το που θα μπεις, ότι ετοιμάζει… π.χ. ένα κομμάτι απ’το ζεστό καρβελάκι casatiello με τα μοσχαρίσια μάγουλα που ζυμώνει η ίδια η Μάγκυ στο εστιατόριο.
Τι να πρωτοθυμηθώ απ’ότι δοκιμάσαμε εκείνο το βράδυ;; Γεύσεις που μας γύρισαν πίσω στο ταξίδι μας στη Νάπολη, που είχαμε κάνει όλοι μαζί πριν από λίγο καιρό!
Η panzanella con burrata bufala του καταλόγου, ήταν μια εκπληκτική burrata με φρέσκα τοματίνια, πίκλες κόκκινου κρεμμυδιού, φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί και φρέσκο βασιλικό.

Food for thought για κάποια ιταλικά που θεωρούν ότι σερβίρουν μοτσαρέλα με τοματίνια και βασιλικό…. λέμε τώρα!
Τα λαζάνια alla bolognese ήταν φρέσκα χειροποίητα λαζάνια με αυθεντικό ραγού μπολονέζε και grana Padano! Ένα πιάτο πληθωρικό αλλά πεντανόστιμο.

Τα ziti alla Genovese είναι ένα πιάτο για τους φίλους του κρεμμυδιού! Χοντρά ναπολιτάνικα μακαρόνια με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι σε λευκή κρέμα κρεμμυδιών.
Το panzerotto, είναι μια τηγανητή pizza με χειροποίητο ζυμάρι, γεμισμένη με την εκπληκτική μοτσαρέλα τους και τυρί ricotta.

Το οσομπούκο τους είναι σιγομαγειρεμένο και συνοδεύεται με κρέμα πατάτας και γκρεμολάτα μαϊντανού.
Μη χάσετε τα polpette alla Napoletana, τους ναπολιτάνικους κεφτέδες με κουκουνάρι και σταφίδες, που έρχονται στο τραπέζι βουτηγμένοι σε σάλτσα τομάτας και βασιλικού με στικς πατάτας και φρεσκοτριμμένο πεκορίνο.
Να τονίσω ότι ούτε στη Νάπολη δε φάγαμε τόσο αυθεντικό πιάτο, που θεωρείται το τυπικό τους και σερβίρεται σε πολλά εστιατόρια.

Για τη φανταστική carbonara τους, δε χωρούν λόγια! Φτιαγμένη με χοντρά ριγκατόνι, τα οποία συγκρατούν μέσα τους την απίθανη γεύση της σάλτσας, ενώ το τραγανό guanciale τα σπάει!
Για το τιραμισού τους έγινε μάχη ποιος θα το πρωτοφάει, καθώς ήταν αφρός!

Εξαιρετική λίστα ιταλικών κρασιών για να συνοδεύσετε τα αυθεντικά πιάτα της Μάγκυ και του Φραντσέσκο!
Υπολογίστε γύρω στα €25 – 30 το άτομο χωρίς κρασί.

Λεωφ. Αναγυρούντος 34, Βάρη
Τηλ. 210 9655815