By the glass.. το στέκι των οινόφιλων!

Ένα διαμάντι για του οινόφιλους κρυμμένο στη στοά Ράλλη, στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι από τη Ρώσσικη εκκλησία, σας περιμένει να σας ταξιδέψει στον υπέροχο κόσμο του κρασιού!
Στεγάζεται σ’ένα ψηλοτάβανο παλιό αρχοντικό της Αθήνας και αν δεν το ξέρεις, δύσκολα θα το βρεις.
Μπαίνοντας στον εσωτερικό του χώρο, νιώθεις οικεία και κερδίζει την προσοχή σου, η μεγάλη μπάρα στη βιβλιοθήκη με τα κρασιά και το μαυροπίνακα.
Χάνεσαι στη wine-list που διαθέτει και πραγματικά δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις· τουλάχιστον 50 απ΄τις ετικέτες κρασιού, σερβίρονται και σε ποτήρι με τέσσερις επιλογές: των 25ml, 75ml, 150ml & 250ml.
Το κρασί σας μπορείτε να συνοδεύσετε με εξαιρετικά πιάτα όπως σεβίτσε φρέσκου σολωμού (από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει), ταρτάρ τόνου με κράκερ γαρίδας, κόλιανδρο και mirin dressing, γαρίδες καταϊφι με γλυκόξινη σάλτσα, ριζότο με μανιτάρι φρικασέ – λάδι τρούφας & flakes παρμεζάνας.
Εξαιρετικό το πλατό ελληνικών τυριών με σπιτική μαρμελάδα από τοματίνια Σαντορίνης και σπιτικά κριτσίνια ολικής άλεσης.
Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μία από τις σαλάτες του καταλόγου και από κυρίως έχετε τη δυνατότητα να κινηθείτε μεταξύ λαχταριστού cheese-bacon burger με σπιτικές πατάτες (το ζήλεψα όπως το είδα στο διπλανό τραπέζι), rib-eye black angus με baby-πατάτες σωτέ και μουστάρδα από σταφύλι ή φιλέτου μόσχου με μανιτάρια σωτέ, καρότα γλασαρισμένα σε κίμινο και σάλτσα λευκού κρασιού.
Καθημερινά από τις 11.00 π.μ. και Κυριακές από τις 12.00 μ.μ. ως τις 18.00 μ.μ., μπορείτε να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο brunch.
Ο κατάλογος πλούσιος σε επιλογές:
* αυγά καγιανά
* αυγά benedict με μπέικον και hollandaise μυρωδικών σε φρυγανισμένο ψωμί
* μιλφέιγ ομελέτας με σπανάκι, τομάτα και λαχανικά
* αυγά σκραμπλ με καπνιστό σολωμό, avocado και ψωμί dinkel
* Croque monsieur με ζαμπόν-τυρί, βουβαλίσια μοτσαρέλα και τοματίνια
* Hot coleslaw dog με γίδινο λουκάνικο
* Cheese bacon burger με χειροποίητα chips αρωματισμένα με λάδι τρούφας.
Κι αν νομίζετε ότι αντέχετε να δοκιμάσετε και γλυκό, pancakes με φρούτα του δάσους και παγωτό σοκολάτα, μπουγάτσα, cheesecake με σάλτσα φράουλα.
Χαμογελάσαμε όταν ο λογαριασμός ήρθε στο τραπέζι με κλιπ πάνω σε φελλό.
Τιμή κατ’άτομο €25-30.

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Σύνταγμα (εντός στοάς Ράλλη)
Τηλ. 210 3232560

Σημείωση: Τέλη του 2018, την κουζίνα ανέλαβε ο Αντώνης Πεχλιβανάκης και το μενού έχει αλλάξει