Ψαρονέφρι με σάλτσα από γλυκό κρασί και σταφίδες από τον chef Κώστα Κωβαίο

Μια συνταγή πολύ αγαπημένη, με ζεστά αρώματα από την παρουσία των μπαχαρικών.
Η ήπια και μη λιπαρή γεύση του χοιρινού φιλέτου αναδεικνύεται ιδιαίτερα από την παρουσία του γλυκού κρασιού και της σταφίδας.

Υλικά:
• 2 φιλέτα χοιρινά κομμένα σε φιλετάκια
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 50 γρ. σταφίδες ξανθιές
• 30 ml. κρασί Samos
• 150 ml. σάλτσα κρέατος (ντεμιγκλάς)
• 100 ml ζωμό κότας ή λαχανικών
• 1 ξύλο κανέλας
• 5-6 κόκκους μπαχάρι
• 2 σπόρους κάρδαμο
• λίγο φρέσκο θυμάρι
• αλάτι και πιπέρι
• λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
• Ξεκινάμε πρώτα με την σάλτσα, ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τα μπαχαρικά και το θυμάρι για 4-5’ σε μέτρια φωτιά.
• Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
• Προσθέτουμε το ζωμό και την σάλτσα κι αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10-15’ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.Όταν είναι έτοιμη, την περνάμε από σίτα, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τις σταφίδες και την κρατάμε ζεστή.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα φιλετάκια από κάθε πλευρά για 2’ προσέχοντας να μην στεγνώσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
• Οταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε τη σάλτσα και δίνουμε μια βράση στο φαγητό να ενσωματωθεί η γεύση.
• Τελειώνουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι και πιπέρι.
• Σερβίρουμε με πατάτες κομμένες σε φέτες, περασμένες από φριτέζα, ή πουρέ πχ πατάτας ή σελινόριζας.
Γαρνίρουμε με λίγους σπόρους ρόδι και κρέμα βαλσάμικο.