Το καλύτερο σουβλάκι της Αθήνας είναι του “Κώστα” στην οδό Πεντέλης

Πηγή φωτο: OneMan (από παλιό άρθρο)

Τα σουβλάκια του Κώστα ξεκίνησαν το 1950 στον οδό Αδριανού στην Πλάκα όπου ήταν έως το 2008 οπότε μεταφέρθηκαν στην οδό Πεντέλης (μικρό στενάκι κάθετο στη Μητροπόλεως).
Το ωράριο του Κώστα ξεκινάει στις 6 το πρωί που πηγαίνει στο μαγαζί, τσεκάρει τα κομμάτια κρέατος πετώντας τα λίπη και πλάθει ο ίδιος τα μπιφτέκια με σκέτο μοσχαρίσιο κιμά.
Το μαγαζί λειτουργεί από τις 9 το πρωί ως περίπου τις 3 το μεσημέρι που τελειώνουν τα υλικά του.
Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και θα βρείτε πάντα ουρά στο μικρό σουβλατζίδικο που ο Κώστας κληρονόμησε από τον παππού του, που φιγουράρει παντού στο χώρο σε κάδρα. Ο παππούς Κώστας μεγάλωσε στο Βύρωνα και πουλούσε με καροτσάκι στην Πλάκα από το 1948 τα περίφημα σουβλάκια του· άνοιξε το ξύλινο μαγαζάκι του το 1950, ενώ ο εγγονός μπήκε στη δουλειά το ’96. Ανέλαβε πλήρως το μαγαζί το 2003 όταν απολύθηκε από το στρατό και μετά από λίγο έφυγε ο παππούς απ’τη ζωή…

Πηγή φωτό: Propaganda – Άρθρο 2013

Ο παππούς του έμαθε δύο πράγματα πέραν της συνταγής για το αυθεντικό σουβλάκι· την καθαριότητα (για να σας δώσει ρέστα τα πιάνει με τσιμπίδα) και να μην έχει άγχος, εξ ου και η ταμπέλα που κοσμεί τον τοίχο αποτυπώνοντας τη φιλοσοφία του μαγαζιού “Όχι Άγχος”.
Χρειάζεται όντως υπομονή περιμένοντας στην ουρά για να απολαύσεις το σουβλάκι του Κώστα.
Εδώ θα βρείτε το παλιό σουβλάκι με την ίδια αναλλοίωτη συνταγή και είναι πραγματικά τέλειο! Άπαχο κρέας ή μπιφτέκι, τομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανός, κόκκινο πιπέρι και δροσερό γιαούρτι!! Ναι γιαούρτι και όχι τζατζίκι γιατί όπως λέει ο Κώστας το σκόρδο καλύπτει τις γεύσεις! Με υλικά πρώτης ποιότητος, δεν έχει λόγο να καλύψει τις γεύσεις. Για πατάτες ούτε λόγος… δεν υπάρχει λόγος προσθήκης πατάτας στο σουβλάκι! Και σ’αυτό ο Κώστας είναι απόλυτος… για όποιον θέλει να απολαύσει τέτοιου είδους “σουβλάκι”, υπάρχουν κι άλλα σουβλατζίδικα στην περιοχή που μπορεί να προσθέσουν μέσα όσες sauce και υλικά τραβάει η ψυχή σου.. μόνο που δεν θα είναι σουβλάκι αλλά κάτι που θα μοιάζει..
Αν βρεθείτε στο κέντρο, αξίζει να περιμένετε λίγο στην ουρά για να δοκιμάσετε το εν λόγω σουβλάκι! Ο ίδιος έχει προσωπική επαφή με τους πελάτες και είναι πάντα ευγενικός και χαμογελαστός.
Λειτουργεί Δευτέρα έως Σάββατο (τους καλοκαιρινούς μήνες μόνο καθημερινές).

Πεντέλης 5, Σύνταγμα
Τηλ. 210 3228502