Το θρυλικό Zonar’s μετονομάζεται σε Athenee

Πηγή φωτο: Lifo

Κι η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται κι ένα ιστορικό μαγαζί χάνει το όνομά του μετά από δικαστική διαμάχη, αφού την εμπορική ονομασία διεκδικούσε και η επιχείρηση Dionysos Zonar’s στην Ακρόπολη!!
Το ιστορικό Brazilian (εδώ μια αναφορά από μένα που το πρόλαβα στο ναδίρ του) έγινε Clemente, ο Απότσος στη στοά μοντέρνο κρεατομάγαζο και ο Γεροφοίνικας έχει κλείσει…
Δεν θα μπω στη διαδικασία να ψάξω το πως και το γιατί… άλλωστε τι κινείται σωστά σ’αυτή την πόλη και πόσα ευτράπελα συμβαίνουν καθημερινά!!
Αλλά κάποια γεγονότα σε ξεπερνούν! Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν αύριο μετονομαζόταν το Caffe Greco στη Ρώμη κάπως αλλιώς… Η πολιτεία δε θα προστάτευε την ονομασία;;;
Η “ονομασία” δεν ανήκει στον κάθε επιχειρηματία που με διάφορα μέσα κατάφερε να την κερδίσει.
Ζηλεύουμε τον αέρα των ευρωπαϊκών μητροπόλεων και ξεφυτρώνουν συνέχεια νέα στέκια στην Αθήνα με ευρωπαϊκό αέρα. Ο αέρας αυτός, καλό θα είναι να διατηρηθεί με μαγαζιά “θρύλους” που τα διαλύουμε το ένα μετά το άλλο! Ένα παραδοσιακό καφενείο, ένα παλιό ζαχαροπλαστείο, ένα ιστορικό ξενοδοχείο….
Σκέφτομαι ποιο έχει σειρά τώρα να μετονομαστεί;;; Ο Βάρσος στην Κηφισιά;;;
Ο χώρος του παλιού Zonar’s είχε χάσει ούτως ή άλλως την αίγλη του μετά την ανακαίνιση και δεν είχε τίποτα να θυμίζει από το παλιό “καφέ” που για καλή μου τύχη το πρόλαβα έστω προς το τέλος του.
Το μόνο που είχε μείνει να θυμίζει τις καλές εποχές, ήταν το όνομα “Zonar’s“! Τώρα μετονομάστηκε σε “Athenee”. Μπορεί να είναι το τέλειο cafe-restaurant, να έχει άψογο service, εξαιρετική ποιότητα πρώτων υλών και με χαρά όταν είμαι κέντρο, θα το επισκεφθώ! Αλλά θα είναι ένα άλλο μαγαζί… που πάει να στεριώσει στα ερείπια ενός “θρύλου“!!

Σημείωση: φωτο εξωτερική, από Lifo