Σοκολατένιες πουτίγκες αχλαδιού (ατομικές) από τον Στράτο Ιωσηφέλλη

Υλικά:
100 γρ. Βούτυρο (συν λίγο επιπλέον)
160 γρ. Ζάχαρη
3 Αυγά
60 γρ. Αλεύρι Μαλακό
40 γρ. Κακάο
8 γρ. Μπέικιν Πάουντερ
50 γρ. Αμύγδαλα σε σκόνη
60 γρ. Γάλα
6 μικρά ώριμα αχλάδια

Τρόπος Εκτέλεσης:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στο αέρα.
Βουτυρώνουμε έξι μπολ του σουφλέ (ραμεκέν) 250 γρ. το καθένα.
Χτυπάμε σε ένα μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη, αφού αφρατέψουν ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν.
Αφαιρούμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Ξεφλουδίζουμε τα αχλαδιά, τα κόβουμε σε κύβους και τα ρίχνουμε στο μείγμα που έχουμε φτιάξει.
Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια μέχρι τα 2/3.
Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.
Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία!