Σαμαρίνα Παραδοσιακά Ζυμαρικά

Αφορμή για αυτή την αναφορά στάθηκε ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια πριν ένα χρόνο περίπου και φτάνοντας ο καιρός να περάσει στη στερεά τροφή, η αναζήτηση των καλύτερων προϊόντων, θεωρείται εκ των ουκ άνευ.

Τα προϊόντα Σαμαρίνα είναι φτιαγμένα με μεράκι και σπιτική φροντίδα από τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά της περιοχής Σαμαρίνα στα Γρεβενά, απ’όπου πρωτοξεκίνησε ο παππούς της οικογένειας την πρώτη παραγωγή. Δεν περιέχουν χρωστικές ουσίες και συντηρητικά.
Η βιοτεχνία το 1989 άλλαξε έδρα και μεταφέρθηκε στα Τρίκαλα, έχοντας ως αντικείμενο την παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών (τραχανάς ξινός, τραχανάς σιταρένιος, πλιγούρι, χυλοπίτες, μακαρονάκι, κριθαράκι), βασισμένες σε παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς.
Καθώς οι γευστικές και διατροφικές ανάγκες της εποχής μας είναι πιο απαιτητικές, κατάφεραν να παντρέψουν την παράδοση με την σύγχρονη κουζίνα δημιουργώντας νέες μοναδικές γεύσεις στα ζυμαρικά, αυξάνοντας τη διατροφική τους αξία (χυλοπίτες μεσογειακές, κριθαρότο, μανιταρόσουπα, τραχανά μοναστηριακό, ζυμαρικά με αλεύρι ολικής και με αλεύρι ζέας).
Με μεράκι και όρεξη αναβιώνουν ξεχασμένες γεύσεις, πειραματίζονται με καινούργια υλικά και απολαμβάνουν κάθε φορά που βρίσκονται στο τραπέζι μας με περισσότερα από 30 προϊόντα. Πρόσφατα η εταιρεία Σαμαρίνα Παραδοσιακά Ζυμαρικά δημιούργησε τη βρεφική σειρά ζυμαρικών.
Σύμφωνα με την γνώμη παιδιάτρων, τεχνολόγων τροφίμων, ειδικών διατροφολόγων, μα πάνω από όλα σύμφωνα με τις ανάγκες της σύγχρονης μητέρας που πάντα θέλει να δίνει στο παιδί της ότι καλύτερο, δημιούργησε αυτά τα μοναδικά παιδικά γεύματα:

Ο λαχανοτραχανούλης: με πατάτα καρότο κολοκύθι πιπεριά Φλωρίνης. Αποτελεί ένα πλήρες γεύμα από βιταμίνες μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Φτιαγμένος με τα πρώτα λαχανικά πού προτείνουν οι παιδίατροι και χωρίς αλάτι.
Η φρουτοτραχανούλα: με μπανάνα, μήλο, αχλάδι και πορτοκάλι, χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
Ο κατσικούλης: με φρέσκο κατσικίσιο βιολογικό γάλα, χωρίς αλάτι.

Μιλώντας με την υπεύθυνη – κα. Ζωή Μπίνα – έμαθα ότι μπορούμε να προμηθευτούμε τα προϊόντα της εταιρείας από λίγα σημεία στην Αθήνα, καθώς η παραγωγή είναι μικρή.
Ένα απ’αυτά είναι η OAK Cava στο Χαλάνδρι, Λεωφ. Κηφισίας 282 και μερικά κρεοπωλεία πάλι βόρεια. Η λίστα βέβαια των καταστημάτων εμπλουτίζεται και ανανεώνεται συνέχεια και η ίδια ήταν πρόθυμη αν χρειάζεστε κάποια από τα προϊόντα της εταιρείας, να κάνει αποστολή.
Για τους Βορειοελλαδίτες φίλους του blog, θα τα βρείτε στο Exesion στην Αλεξανδρούπολη, που επίσης κάνει αποστολή με courier και έχω κάνει ξεχωριστή αναφορά για αυτό το εξαιρετικό deli (δείτε εδώ)

Το τηλ. της εταιρείας Σαμαρίνα Παραδοσιακά Ζυμαρικά είναι: 2431 0 21818