Νέος αέρας φύσηξε στο Όμικρον…

Μέσα σ’ένα μήνα, δοκίμασα για δεύτερη φορά την κουζίνα του Μίλτου Αρμένη στο Όμικρον. Αυτή τη φορά, παρουσίασε πιάτα του νέου καταλόγου και αυτό που εισέπραξα είναι πως εξελίσσει το μενού του, όλο και πιο δημιουργικά.
Η θητεία του δίπλα σε μεγάλα ονόματα της γαστρονομίας όπως ο Jerome Serres και ο Alain Ducasse, σε συνδυασμό με το πείσμα του, του δίνουν έναν ισχυρό άσσο στο μανίκι απέναντι στο δύσκολο κοινό των βορείων προαστίων.

Ο νεαρός chef αγαπάει το παρθένο ελαιόλαδο και δε διστάζει να το χρησιμοποιήσει σε πολλά πιάτα του σε αφθονία· από το amuse bouche έως και κάποια απ’τα πιάτα του μενού. Μάλιστα στο τραπέζι σας – μαζί με τα ψωμάκια που παρασκευάζονται απ’το chef και την ομάδα του – θα έχετε ένα μπουκάλι κερκυραϊκό ελαιόλαδο (Neolea) με υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και την αίσθηση της πικράδας που έχουν τα εξαιρετικής ποιότητος παρθένα ελαιόλαδα.
Και περνώντας στο μενού της βραδιάς, η εισαγωγή ήταν με “αραντσίνι αυγολέμονο”· μια ρυζοκροκέτα – όπου το ρύζι ήταν μαγειρεμένο όπως το φτιάχνουν στην Κέρκυρα – η οποία καθόταν πάνω σε ένα κουτάλι με μια ιδέα από κοτόπουλο αυγολέμονο.

Η συνέχεια ήταν μια εξαιρετική βελουτέ κολοκύθας που συνδυάστηκε με μασκαρπόνε, σαλάμι Λευκάδος (ένιωθες τη γεύση, χωρίς να φαίνεται στο πιάτο) και τσιπς κολοκύθας με καπνιστή πάπρικα.
Ταρτάρ αρνιού δεν είχα ξαναδοκιμάσει· πολύ γεμάτη γεύση που συνοδευόταν από καπνιστή μελιτζάνα και μια δόση φασκόμηλου.
Τα παντζάρια και καρότα σε υφές, μπορεί να μην είναι ένα πιάτο που θα έκανε κάποιος μνεία, αλλά ήταν φοβερή η παρουσίαση.
Το κυρίως πιάτο, ο chef το είχε διαχειριστεί άψογα. Μάγουλο μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο σοφρίτο, συνοδευόμενο από πουρέ βουτύρου· πέραν του εξαιρετικού κρέατος που προμηθεύεται από τη φάρμα Κυλερτζή στη Χαλκίδα, η τεχνική μαγειρέματος ήταν άψογη και το αντιλαμβανόσουν σε κάθε μπουκιά. Η σάλτσα μαϊντανού με ξύδι και σκόρδο ισορροπούσε μοναδικά με τη γλυκύτητα του βουτυράτου πουρέ και το κρέας έλιωνε στο στόμα.

Δεν ήθελα με τίποτα ν’αλλάξω αυτή τη γεύση, αλλά ήρθε ένα σορμπέ με φρούτα του δάσους να καθαρίσει το στόμα για να περάσουμε σε μια τάρτα λεμόνι με αφράτη καψαλισμένη μαρέγκα. Πολύ ωραία παρουσίαση πιάτου και αρκετά όξινη γεύση για όσους αγαπούν το λεμόνι.
Αλλά επειδή στο τραπέζι είχαμε και chocoholics, για να μη μείνουν παραπονεμένοι, ζητήσαμε τη φοβερή σούπα κρύας σοκολάτας gianduja με αέρινες μαρέγκες και φρούτα του δάσους.
Εκεί που θα πρέπει να δοθεί λίγη προσοχή είναι στο service, χρειάζεται αρκετές βελτιώσεις.
Ενημερωμένη λίστα κρασιών απ΄τον ελληνικό αμπελώνα. σωστά τιμολογημένη και πολύ σύντομα θα την εμπλουτίσουν και με ετικέτες απ’το διεθνή.

Οι τιμές προσαρμοσμένες στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας. Υπολογίστε γύρω στα €35-40 το άτομο χωρίς κρασί.

Σημείωση: Το εστιατόριο είναι σε αναδιοργάνωση και δε λειτουργεί προσωρινά . Ο Μίλτος Αρμένης διέκοψε τη συνεργασία του με τον Όμιλο Καστελόριζο, αρχές του 2019

Δρόσου 1 & Αίγλης, Νέα Ερυθραία
Τηλ. 210 6202475