Μια βραδιά με τα μέλη του Club Utile Dulci

Club UTILE DULCI, Eστιατόριο fuga 26/06/19

Μπορεί να έχετε ήδη δει την πρώτη μου αναφορά στο Club Utile Dulci όταν πρωτόμαθα γι’αυτή την κοινότητα, αρχές Μάρτη του 2019, το οποίο ξεκίνησε πριν περίπου 1,5 χρόνο.
Η πραγματική εμπειρία όμως ήρθε για μένα, όταν αρχές καλοκαιριού παρευρέθηκα σε ένα από τα συμπόσια που διοργανώνει το Club και βίωσα μια γαστρονομική εμπειρία σε συνδυασμό με networking.
Άλλωστε αυτός ήταν και ο πρωταρχικός στόχος του εμπνευστή και δημιουργό του Club, Ανδρέα Γιαννόπουλου που θέλησε να δημιουργήσει για τα μέλη του Club, δείπνα-εμπειρία!

Club UTILE DULCI, Eστιατόριο fuga 26/06/19

Αν αναρωτιέστε τι είναι το Club Utile Dulci (σημαίνει το τερπνόν μετά του ωφελίμου), πρόκειται για την άφιξη – και στην Ελλάδα – του concept “business, food and wine”, στο πλαίσιο ενός club Μελών, κάτι αρκετά διαδεδομένο στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.
Οι συναντήσεις των μελών, πέραν της οινικής και γαστρονομικής απόλαυσης, προσφέρονται για networking, κυρίως ανάμεσα σε επιχειρηματίες, στελέχη εταιρειών και ελεύθερους επαγγελματίες.

Τέλος Ιουνίου λοιπόν είχα την τύχη να βρεθώ στον όμορφο κήπο του εστιατορίου Fuga Restaurant με συνδαιτημόνες ανθρώπους που εκτιμούν το καλό φαγητό και το καλό κρασί και γευθήκαμε μοναδικές δημιουργίες του σεφ Angelos Lantos, που για ένα βράδυ άφησε την κουζίνα της Σπονδής και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για το δείπνο μας.
Ξεκινήσαμε με σαμπάνια Moet κάνοντας τις πρώτες επαφές με τους συνδαιτημόνες και πριν το δείπνο, απολαύσαμε εξαιρετικά τυριά της Bliss Point.
Στη συνέχεια ξεκίνησε να σερβίρεται το δείπνο μας… πραγματική απόλαυση! Ο Άγγελος Λάντος είχε δημιουργήσει ένα εξαιρετικό μενού.
Πρώτο πιάτο foie gras συνδυασμένο με σοκολάτα, πορτοκάλι και μπαχαρικά συνοδευόμενο από ένα αφράτο brioche που ολοκλήρωνε το πιάτο.
Συνέχεια με μους σφυρίδας σε ζωμό από κρεμμύδια και άγρια βότανα και κυρίως χοιρινό φιλέτο με ζαμπαγιόν καφέ, ζωμό και ταρτάκι τρούφας-μανιταριού-μαϊντανού.
Το γλυκό ήταν μια κρεμώδης σοκολάτα με φιστίκια και σορμπέ λεμόνι-miso.

 

Το μενού συνόδευσαν κρασιά του Vassilis Papagiannakos και την επιμέλεια είχε ο master of wine Konstantinos Lazarakis MW που πέραν της εξειδίκευσής του στο κρασί, ανακάλυψα ένα φοβερό ομιλητή και εξαιρετικό άνθρωπο.

Καλεσμένοι της βραδιάς ένας άνθρωπος απ’τον πολιτικό χώρο, ο διευθύνοντας σύμβουλος της Vodafone και ένας πολιτικός επιστήμονας.
Αφού μίλησαν για λίγο, δέχθηκαν με χαρά να απαντήσουν ερωτήσεις του κοινού.

Club UTILE DULCI, Eστιατόριο fuga 26/06/19

Πραγματικά ένιωσα τόσο οικεία απ’την πρώτη στιγμή λες και ήμουν καλεσμένη από φίλους με τους οποίους πάντα έχω πολλά να μοιραστώ.
Ήταν μια ολοκληρωμένη βραδιά και θεωρώ ότι έτσι κυλούν όλες οι συναντήσεις των μελών, οπότε λέω να μη χάνω αυτά τα όμορφα συμπόσια!

Club UTILE DULCI, Eστιατόριο fuga 26/06/19

Αν θέλετε να γίνετε μέλη του Club, επικοινωνείστε με την κα. Έλλη Δούκα ellie.douka@utiledulci.club, τηλ.: 210.6253763

Club UTILE DULCI, Eστιατόριο fuga 26/06/19