Μάνη-Μάνη – Πειραγμένη μεσσηνιακή κουζίνα!

Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό στην οδό Φαλήρου, πολύ κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Οι New York Times το συστήνουν στους επισκέπτες της Αθήνας και δικαιολογημένα θα έλεγα· ο σεφ Αλέξανδρος Φουρούλης “ζωγραφίζει” πρωτότυπα πιάτα με προϊόντα της μεσσηνιακής γης!
Σε καλωσορίζουν μ’ένα μπολ μαύρες και πράσινες ελιές, ένα μπουκαλάκι παρθένο ελαιόλαδο απ’το Γύθειο κι ένα πανεράκι με ζεστό λευκό και μαύρο ψωμί· δίνουν το στίγμα τους εξ’αρχής και σε προϊδεάζουν για το menu.
Ξεκινήσαμε με κολοκυθόσουπα με κύμινο πολύ αρωματική. Στη συνέχεια απολαύσαμε μια εξαίσια φάβα με κομματάκια σύγκλινο και καραμελωμένα κρεμμύδια, φασόλια μαυρομάτικα με κρίταμο και γαύρο μαριναρισμένο με φρέσκα βότανα.
Μη χάσετε τη σαλάτα του καταλόγου που ονομάζουν “Απλά Ελληνική”· τα συστατικά της είναι κομμάτια ψιλοκομμένης τομάτας, αγγουριού, πιπεριάς, κρεμμυδιού, ανακατεμένα με κρουτόν και πλιγούρι και σερβίρεται με ρολάκια φέτας τυλιγμένα σε φύλλο καταϊφι με vinaigrette από σουμάκ και δυόσμο. Είναι απόλαυση!
Μοναδική η πληθωρική μανιάτικη μακαρονάδα που την χαρακτήριζε η καβουρδισμένη μυζήθρα πάνω στις τσουχτές (ζυμαρικά)· ο συνδυασμός με το σύγκλινο, τα μανιτάρια και το τηγανητό αυγό πάνω, ήταν εξαιρετικός.
Το κριθαρότο με τρία είδη μανιταριών και λάδι τρούφας, είχε το ιδανικό χύλωμα και αναδεικνύονταν τα αρώματα των μανιταριών και της τρούφας.
Ο κόκκορας μαγειρεμένος με κόκκινο κρασί συνοδευόταν από χυλοπίτες και μυζήθρα· ένα πιάτο παραδοσιακό αλλά πάντα αγαπημένο.
Η πανσέτα συνοδευόταν από chutney φρούτων, σάλτσα πιπερόριζας και πουρέ πατάτας· το κρέας σιγομαγειρεμένο έδενε απόλυτα με τα υπόλοιπα υλικά.
Εξαιρετική παρουσίαση είχε το πιάτο με τα μοσχαρίσια μπιφτεκάκια, κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, πίτες και σάλτσα πικάντικου γιαουρτιού.
Πιάτο ημέρας οσομπούκο με πουρέ πατάτας· θα ήθελα το κρέας πιο μελωμένο και λιγότερο έντονη τη γεύση του δεντρολίβανου.
Και τα γλυκά του καταλόγου με άρωμα ελληνικό· μιλφέιγ με βύσσινο, κρέμα αρωματισμένη με μαστίχα, καρυδόπιτα με παγωτό βανίλια και πορτοκαλόπιτα με παγωτό γιαούρτι.
Διαθέτει 35 ελληνικές ετικέτες κρασιού στην κάβα του, οι 14 σε ποτήρι.
Τιμές: €30 κατ’άτομο χωρίς κρασί.
Δευτέρα με Παρασκευή ως τις 18.00 μ.μ. μπορείτε να παραγγείλετε μισή μερίδα.

Φαλήρου 10
Κουκάκι
Τηλ.: 210 9218180