Λουκάνικα “Αίσωπος” από 100% χειροποίητο ελληνικό κρέας

Λουκάνικα στην αγορά θα βρείτε πολλά… και τυποποιημένα και στον κρεοπώλη σας!
Τι είναι αυτό όμως που κάνει τα λουκάνικα της Aesopworks διαφορετικά??
Tα βασικά τους χαρακτηριστικά είναι ότι αποτελούνται από 100% ελληνικό βιολογικό κρέας και είναι 100% χειροποίητα με χαμηλό ποσοστό ζωικού λίπους. Με φυσικό πρόβειο έντερο, χωρίς προσθήκη χημικών ουσιών και συντηρητικών καθώς και μη θερμικά επεξεργασμένα.
Ο Χριστόδουλος Αίσωπος είναι ερασιτέχνης παραγωγός με πολύ μεράκι για τη δουλειά του.
Ξεκίνησε με μόνη εμπειρία ψήνοντας από μικρός κρεατικά στο barbeque του σπιτιού. Στη συνέχεια θέλοντας να προσφέρει την καλύτερη ποιότητα στα παιδιά του άρχισε να πειραματίζεται με τη βοήθεια του κρεοπώλη του.
Δείτε εδώ τη συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα”.
Άρχισε με απλά είδη λουκάνικων όπως Κρητικό, Τρικαλινό, Μυκονιάτικο και σήμερα έφτασε να παράγει 11 είδη, με τελευταίες δημιουργίες κάποιους καινοτόμους συνδυασμούς υλικών που αποτελούν μια παλέτα τόσο γευστική όσο και χρωματική.
Δοκίμασα πρόσφατα αυτό με το χοιρινό κρέας, χρώματος μπλε-μωβ, που συνδυάζει τη γκοργκοντζόλα με το μύρτιλο, το panko, φρέσκο σπανάκι και λουλούδια butterfly pea! Μοναδική γεύση!
Μου άρεσε πολύ και η φίνα γεύση του λουκάνικου από κοτόπουλο, κίτρινου χρώματος, με μάραθο, ξύσμα λεμονιού και κιτρινόριζα.
Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω το πράσινο με πράσινες πιπεριές και χαλαπένιος και φρέσκο κόλιανδρο.
Δεν ξέρω αν θα τολμήσω το πολύ καυτερό σκούρο κόκκινο με καυτερή κόκκινη πιπεριά rawit και πάπρικα, με μοσχαρίσιο και πρόβειο κρέας, κόλιανδρο, σκόρδο, κρεμμύδι, αγριοκύμινο, μάραθο και κανέλα.
Αλλά σίγουρα δε θα χάσω το ανοιχτό κόκκινο με λιαστή τομάτα, φρέσκο βασιλικό και τυρί προβολόνε.
Ωραίο μεζέ αποτελεί και το ανατολίτικο σουτζούκι που φτιάχνεται με μοσχαρίσιο κρέας , σπανάκι, πιπεριές Φλωρίνης, καυτερά πιπέρια και κρεμμύδι.
Λόγω του ότι δεν έχουν συντηρητικά με αποτέλεσμα τη μικρή διάρκεια ζωής στην απλή ψύξη, προκαταψύχονται στους -40⁰ και συντηρούνται μετά την αγορά στην κατάψυξη ή για 11 ημέρες στη συντήρηση.
Τα λουκάνικα Aesopworks θα τα βρείτε στο Nora’s deli, Αναγνωστοπούλου 11 Κολωνάκι, στο κρεοπωλείο Πετρόπουλος Ρέας 2, Φιλοθέη, στους Ευβιότοπους Λεωφ. Κηφισίας 359 Ν. Ερυθραία και Αγγελοπούλου 4 Ν. Ψυχικό και στο κατάστημα Γαστρονόμος εντός του Σκλαβενίτη, Εμπορικό Κέντρο Avenue, Kηφισίας 41-43 Mαρούσι.