Κρητικός (Κάντζα) – Η χαρά των κρεατολάγνων!

Η οικογένεια Δογιάκη, πάνω από 55 χρόνια τώρα, μαζεύει στην υπερυψωμένη αυλή με τις γαρδένιες και τις καμέλιες, κόσμο απ’όλη την Αθήνα.
Ο “Κρητικός” αποτελεί σταθερή αξία, κι αν αναζητάς καλό κρέας, αξίζουν τα χιλιόμετρα για να σε φέρει ο δρόμος σου στην Κάντζα.
Ο Νίκος κι ο Σταύρος, τα δυο αδέρφια που εδώ και χρόνια έχουν αναλάβει την ταβέρνα που πέρασε σ’αυτούς απ’τον πατέρα τους, φροντίζουν για το καλύτερο κρέας, το οποίο φτάνει στο τραπέζι σας ιδανικά ψημένο.

Τα κρύα ορεκτικά έρχονται σε δίσκο ώστε να επιλέξετε και είναι πολύ προσεγμένα.
Δοκιμάστε σπιτική χορτόπιτα, φρέσκια τηγανητή πατάτα και απίστευτα τηγανητά κολοκυθάκια και μελιτζάνες στο ίδιο πιάτο κομμένα σε κυβάκια. Αέρινο τηγάνισμα!
Αναλόγως εποχής, θα βρείτε αλμύρα και σταμναγκάθι βρασμένα όσο πρέπει, σε σημείο που να διατηρούν το ζωντανό πράσινο χρώμα τους.
Και φτάνοντας στο δια ταύτα, στον Κρητικό θα έρθετε για το κρέας του!
Φοβερός σιδηρόδρομος που δεν πρέπει να χάσετε, ωραία ψημένο κοκορέτσι, κορυφαία rib-eyes, βοδινές σπαλομπριζόλες και μπριζολάκια από κιλότο απίστευτα.
Τα αρνάκια που έχουν είναι δίφορα και μικρά και δεν μυρίζουν, όσο για τα νεφράκια είναι τα καλύτερα που έχετε δοκιμάσει.
Από κρασί εμφιαλώνει δικό του, αλλά υπάρχει και μια μικρή λίστα.
Τα μείον του Κρητικού είναι το service – αν και τελευταία το έχει βελτιώσει – και η οχλοβοή στη μεγάλη σάλα· είναι πολύ καλύτερα στην αυλή του, όταν ο καιρός το επιτρέπει.
Οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες αλλά ανταποκρίνονται πλήρως στην ποιότητα.
Η κράτηση – ειδικά Σαββατοκύριακα – απαραίτητη γιατί έχει αναμονή και το κόστος κατ’άτομο €30-40 με δικό του κρασί ή μπύρα.

Αιόλου 49, Κάντζα (Παλλήνη)
Τηλ. 210 6659061