Η ταβέρνα του “Ντουνιά” – Γαστρονομική εμπειρία στα Χανιά

Η γαστρονομική εμπειρία κρύβεται στο καλό φαϊ και στο μεράκι!!
Σε κάθε ξεχασμένη γωνιά που ένας άνθρωπος στήνει ένα αυθεντικό μαγαζί που μαθαίνεται στόμα με στόμα, έξω απ΄τα στενά όρια του χωριού.. του νησιού… της χώρας του! Που δεν χρειάζεται ταμπέλες με “greek mousaka” και “feta cheese” που ο Θεός ξέρει από που προέρχονται τα υλικά και ο τρόπος παρασκευής τους είναι απαράδεκτος.
Ο Στέλιος Τριλυράκης είναι ένας απ’αυτούς τους οραματιστές που αποφάσισε το 2004 να συνεχίσει τη λειτουργία της οικογενειακής ταβέρνας στη Δρακώνα· ένα χωριό στα Λευκά Όρη στα 500 μέτρα υψόμετρο σε απόσταση 18 χλμ απ’τα Χανιά.
Της έδωσε το όνομα “Ντουνιάς” και θεωρώ ότι για την αυθεντικότητα της ταβέρνας του θα μιλάει… όλος ο ντουνιάς!
Η ταβέρνα του έχει την απόλυτη παραδοσιακή ταυτότητα και η πρώτη ύλη προέρχεται από ζαρζαβατικά απ’το μποστάνι του και κρεατικά απ’το κτήμα που δημιούργησε· στο χώρο του κτήματος ζουν ζώα ελευθέρας βοσκής όπως κουνέλια, κότες, κατσίκια και μικρόσωμες αγελάδες.
Στην ταβέρνα του δεν υπάρχουν ηλεκτρικές συσκευές παρά μόνο ξυλόσομπες, ξυλόφουρνοι και παρασιές.
Σερβίρει αυθεντική κρητική κουζίνα και το μαγαζί το δουλεύουν αποκλειστικά ο ίδιος κι η γυναίκα του.
Ψωμί στον ξυλόφουρνο δικό τους, γαρδουμπάκια, ντολμάδες, χοχλιοί, σπιτικές πίτες, αρνάκι στη λαδόκολλα και κατσίκια φουριάρικα. Αν δοκιμάσεις την πατάτα τηγανητή του μαγαζιού ξεχνάς και τ’όνομά σου…
Για να φτάσεις στη Δρακώνα Κεραμειών, διασχίζεις το μοναδικής ομορφιάς φαράγγι της Θερίσσου και σε λίγο βρίσκεσαι στον απόλυτο γαστρονομικό παράδεισο!

Δρακώνα Κεραμειών, Χανιά
Τηλ. 2821 0 65083