Η ευτυχία έχει γεύση…. και λέγεται Goji Spirit!

Goji Berry!
Ακόμη και να μην το έχετε φάει, σίγουρα κάτι έχετε ακούσει γι’ αυτό και για την θαυματουργή του δράση στον οργανισμό μας!
Χωρίς καμία δόση υπερβολής, ο μικρός αυτός φρουτένιος καρπός μοιάζει ικανός να θεραπεύσει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα.
Και σπάνια ένα φαρμακευτικό σκεύασμα έχει τόσες θεραπευτικές ιδιότητες, όσες το goji berry!
Το παράδοξο είναι, πως ενώ πρόκειται για φυτό που καλλιεργείται εδώ και πολλούς αιώνες στις Ασιατικές χώρες, μόνο πρόσφατα απέκτησε μεγάλη φήμη και στη δύση και κατ’ επέκταση και στη χώρα μας.
Είναι όμως τέτοια η διάδοσή του, που αναμφίβολα η κατανάλωση του goji berry, είναι η σύγχρονη τάση της εποχής.

Την εταιρεία Goji Spirit και τα προϊόντα της δεν τη γνώριζα, ώσπου πριν λίγο καιρό, σε μια παρουσίαση νέων επιχειρήσεων στο Divani Caravel, είχα την τύχη να γνωρίσω τους δημιουργούς της!

Eμπνευστής και δημιουργός της GOJI SPIRIT είναι ο κ. Χάρης Καλογερόπουλος από το
Βραχάτι Κορινθίας.
To 2014 ξεκινάει με περίσσιο μεράκι και πολύ προσωπική φροντίδα – σε ιδιόκτητη έκταση γης – την καλλιέργεια βιολογικών καρπών Goji berry της γλυκιάς και εύγευστης ποικιλίας Lycium barbarum.
Εφαρμόζονται σαφείς οδηγίες και πρωτόκολλα καλλιέργειας εγκεκριμένα από την Ε.Ε., ορίζοντας τις προδιαγραφές, έτσι ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις ποιότητας μιας Βιολογικής Καλλιέργειας, με αποτέλεσμα οι καρποί που παράγονται να είναι προϊόν υψηλής ποιότητας.
Στην εύφορη παραθαλάσσια πεδιάδα της Βόχας, αποδεικνύεται ότι τα φυτά Goji berry αναπτύσσονται γρήγορα κι ευδοκιμούν σε ένα καθαρά μεσογειακό περιβάλλον· ευνοούνται δε, από το μικροκλίμα της περιοχής που προσδίδει δροσιά η αύρα της θάλασσας και το αεράκι του βουνού, κατά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Μια καλλιέργεια πρότυπο, σε ιδανικές συνθήκες περιβάλλοντος, για ένα θαυματουργό φυτό!

Με κύρια επαγγελματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας – ο κ. Καλογερόπουλος και η οικογένειά του – ως λάτρεις της φύσης, της φυσικής ζωής και ως γνώστες θεμάτων που άπτονται του Ζην και του Ευ Ζην, διαβάζοντας και αναζητώντας, εντυπωσιάστηκαν από τις ξεχωριστές ιδιότητες που χαρακτηρίζουν αυτό τον καρπό.
Τους εντυπωσίασε – όπως λένε οι ίδιοι – το ότι είναι φυτό και περιέχει αμινοξέα, δηλαδή πρωτεΐνη! Με άλλα λόγια “χτίζει” ιστούς! Περιέχει πλήρες φάσμα αντιοξειδωτικών! Το Goji berry είναι ένα φυσικό τονωτικό του ανθρώπινου οργανισμού που προσδίδει ενέργεια, αίσθημα ευεξίας, ρυθμίζει το μεταβολισμό, ενισχύει το ανοσοποιητικό, έχει περίσσια περιεκτικότητα σε βιταμίνες – ασυνήθιστη για φρούτα – και πληθώρα ιχνοστοιχείων, συγκεντρωμένα όλα σε ένα μικρό καρπό!
Δικαίως, του προσδίδεται ο χαρακτηρισμός “Μούρο της Μακροζωίας” ή “Μούρο της Ευτυχίας”!

Το εγχείρημα αγκαλιάζεται απ΄όλη την οικογένεια και δημιουργείται η GOJI SPIRIT.
Το ανήσυχο και δημιουργικό τους πνεύμα δεν περιορίζεται στο φρέσκο ή αποξηραμένο καρπό παραγωγής τους. Επιθυμούν να εντάξουν τις ιδιότητες αυτού του μοναδικού καρπού στις διατροφικές συνήθειες της καθημερινότητας και με άλλες μορφές, έτσι ώστε να επωφελούμαστε τις ιδιότητες αυτού του superfood σε κάθε γεύμα… σε κάθε τύπο μαγειρικής! Στα πρωινά, στα snacks , στις σαλάτες..
Έτσι το 2018, η οικογένεια Καλογεροπούλου δημιουργεί μία ολοκληρωμένη σειρά βιολογικών προϊόντων ανώτερης θρεπτικής αξίας και ξεχωριστής γεύσης, όπως αλείμματα (μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη), chutneys, dressing, τουρσί για τις σαλάτες, σάλτσες έτοιμες για κατανάλωση, 100% φυσικούς χυμούς, σε ποικιλία γευστικών συνδυασμών με φρούτα και λαχανικά και με βασικό συστατικό το θαυματουργό Goji berry.
Όλα πιστοποιημένα από την TUVAustria.
Οι συνταγές δεν είναι τυχαία επιλεγμένες! Οι συνεργασίες με εργαστήρια παραγωγής είναι επιτυχημένες και δημιουργικές! Τα εργαστήρια αναλύσεων επιλεγμένα για τον επαγγελματισμό τους, στην επιστημονική υποστήριξη που παρέχουν για ανάπτυξη προϊόντων και αναλύσεων παντός είδους, με αποτέλεσμα ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα.

Ακολουθούν συμμετοχές σε μεγάλες εμπορικές εκθέσεις τροφίμων σε Ελλάδα, Γερμανία και Αμερική: Biofach-Νυρεμβέργη, Green Week-Βερολίνο, Food & Life-Μόναχο και FOODEXPO στην Αθήνα.
Το 2020, η GOJI SPIRIT συμμετέχει στη WINTER FUNCY FOOD SHOW-Σαν Φρανσίσκο και στην Biofach 2020-Νυρεμβέργη.

Σκοπός πάντα παραμένει – όπως αναφέρει ο κ. Καλογερόπουλος – τα ποιοτικά προϊόντα – τα οποία δημιούργησαν – να συμβάλλουν με φυσικό τρόπο στη διατήρηση της υγείας και της γενικής ευεξίας του ανθρώπινου οργανισμού!
Να συμβάλλουν στην καλή διατήρηση του σώματος στο οποίο “κατοικούμε”!
“24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο!”

Σύντομα θα ακολουθήσει αναλυτικό άρθρο με τα προϊόντα της εταιρείας, που τα βρίσκετε και μικρά tips για να τα απολαύσετε στην καθημερινότητά σας!

Κλεισθένους 5, 20200 Κιάτο Κορινθίας
Τηλ. 6976206333 – 6974801029
Email address: info@gojispirit.gr

https://gojispirit.gr