“Ζάχαρη κι Αλάτι”.. από τα Εξάρχεια στο Κολωνάκι!

Το “Ζάχαρη κι Αλάτι” που γνωρίσαμε στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, μετακόμισε σε ένα νεοκλασικό στην Αναπήρων Πολέμου στο Κολωνάκι.
Τόσο το εσωτερικό όσο και οι αυλές του εστιατορίου, είναι σε επίπεδα· ο χώρος είναι πολύ ζεστός, θυμίζει bistro και το service πολύ φιλικό.
Οι επιλογές του καταλόγου είναι αρκετές και πολλά απ’τα πιάτα αξιόλογα.
Το καλωσόρισμα του σεφ ήταν πατατόσουπα με μοσχοκάρυδο και συνοδευόταν από τριών ειδών ψωμί, όπου ζυμώνεται στο εστιατόριο (εξαιρετικό αυτό με το χαρούπι).
Από τα ορεκτικά, αξίζει να δοκιμάσετε μαστέλο Χίου, ταρτούφο σουφλέ (σουφλέ μανιταριών με μαύρη τρούφα), καρπάτσιο μόσχου ξηράς ωρίμανσης, λαβράκι ταρτάρ και καβούρι brulee.
Υπάρχουν 5-6 επιλογές από σαλάτες και πρώτα πιάτα με ριζότι και ζυμαρικά. Δοκιμάσαμε ριζότο μανιταριών με τρούφα, το οποίο ήταν πολύ αρωματικό και σωστά βρασμένο. Ενδιαφέροντα φαίνονταν επίσης το ριζότο με αγριομάραθο και φιλέτο μπαρμπούνι καθώς και αυτό με το καπνιστό χέλι και σπαράγγια. Θα τα τιμήσουμε την επόμενη φορά.
Οι λάτρεις των ζυμαρικών, μπορούν να απολαύσουν παπαρδέλες βουτύρου με μοσχάρι κατσαρόλας μπρεζέ η σπαγγέτι με αυγοτάραχο.
Στα κυρίως, για όσους προτιμάτε ψάρι, μπορείτε να επιλέξετε λαβράκι η σολομό φιλέτο ψητό, καλαμάρι ψητό με σπαγγέτι η αστακό γιουβέτσι. Για τους meat lovers, οι επιλογές είναι αρνί κότσι στον ξυλόφουρνο, New York steak black angus η μια εξαιρετική ταλιάτα Prime black angus (400 gr) που ήρθε ψημένη rare όπως την ζητήσαμε· δοκιμάσαμε και το πιάτο ημέρας, που ήταν στηθοπλευρά στο φούρνο με καραμελωμένα κρεμμύδια και συνοδευόταν από jacket potato γεμιστή με τυρί και τοματίνια. Το κρέας ήταν λίγο στεγνό αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό.
Μπορείτε να επιλέξετε από 120 και πλέον ετικέτες ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα σε προσιτές τιμές.
Το κόστος κατ´άτομο είναι γύρω στα € 30-35 χωρίς κρασί.

Αναπήρων Πολέμου 22
Κολωνάκι Τηλ. 210 3801253