Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω… ένα θεϊκό εστιατόριο στον Όλυμπο

Είναι από τις λίγες φορές – ίσως η μοναδική – που κάνω αναφορά σε ένα εστιατόριο χωρίς να το έχω επισκεφτεί. Ο Ανδρέας Γάβρης όμως με το δημιούργημά του “Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω” με έχει κερδίσει μέσα από τις κριτικές που έχω διαβάσει για το εστιατόριό του! Η αγάπη του για το καλό κρασί, η πειραγμένη ελληνική κουζίνα που δημιουργεί και το πόσο απόλυτος είναι σχετικά με την ποιότητα που προσφέρει, μου έχουν εξάψει το ενδιαφέρον να δοκιμάσω το συντομότερο τα πιάτα του! Δεν “βάζει νερό στο κρασί του” ακόμη κι αν χάσει τον πελάτη! Χύμα κρασί δεν θα βρείτε στο Γαστροδρόμιο και η απαγόρευση του καπνίσματος τηρείται με ευλάβεια!
Ο Ανδρέας μετά από ένα κύκλο ζωής, επέστρεψε στη γενέτειρά του, στο Λιτόχωρο Πιερίας. Εδώ και 14 χρόνια έχει δημιουργήσει ένα γκουρμέ προορισμό σ’ένα χωριό με τουριστικά και μέτρια μαγαζιά για φαγητό. Και δεν είναι τυχαίο γιατί ο εμπνευστής του “Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω” δεν περιορίστηκε απλά στο ν’ανοίξει ένα εστιατόριο. Το πήγε πολύ παραπέρα… έκανε συμφωνίες με τους καλύτερους οινοπαραγωγούς και ο πελάτης του έχει τη δυνατότητα να απολαύσει σε ποτήρι πάνω από 20 ετικέτες κρασιού (thanks God όχι το χύμα κακής ποιότητος από τους ασκούς). Ο κατάλογός τους διαθέτει γύρω στις 500 ετικέτες.

Έψαξε τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα και στον κατάλογο έχει τουλάχιστον 30 διαφορετικά τυριά, τη στιγμή που τα κοντινά εστιατόρια προσφέρουν μόνο φέτα και σε όποιον αρέσει! Ε λοιπόν δε μας αρέσει! Καλή η φετούλα, ειδικά όταν είναι ΠΟΠ, αλλά μας αρέσει να μας κακομαθαίνουν κι ο κος Γάβρης το κάνει με τον καλύτερο τρόπο! Μεγάλη ποικιλία θα βρείτε και στα αλλαντικά.
Αλλά δε μένει μόνο στην εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών… όλοι παραμιλούν με το μπουραντί, ένα απίστευτο ριζότο με τσουκνίδες, μανιτάρια και τρούφα, με το βουβαλίσιο καβουρμά που μπερδεύεται με τη φακή και σορμπέ πορτοκαλιού, τα συκωτάκια πουλιών με γλάσο, τον ελληνικό μαύρο χοίρο και το φρικασέ θαλασσινών με μάραθο.
Για επιδόρπιο γλυκό κουταλιού μανιτάρι και μπακλαβάς με πλιγούρι, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο!
Αν ανεβείτε οδικώς Θεσσαλονίκη, αξίζει τον κόπο να κάνετε 5 χιλιόμετρα παράκαμψη για να ζήσετε αυτή τη γαστρονομική εμπειρία!!!
Τιμή κατ΄άτομο: €25-40 για πλήρες γεύμα με κρασί – Ανοιχτά καθημερινά μεσημέρι – βράδυ.

Αγ. Νικολάου 36
Λιτόχωρο Πιερίας
Τηλ. 2352 0 21300