Πλάι στη θάλασσα με τους Gastronomads!

Πέμπτη 9 Μαρτίου ταξιδέψαμε με τους Gastronomads, με γεύσεις από θάλασσα και κρασιά από Έλληνες παραγωγούς. Ήταν το πρώτο event που συμμετείχα ως μέλος της ομάδας και το απόλαυσα πραγματικά.
Το Βαρούλκο μας φιλοξένησε στο χώρο του και ο Λευτέρης Λαζάρου ήταν άψογος οικοδεσπότης.
Ο Γιάννης Παρίκος και η ομάδα του, δημιούργησαν ένα menu και ο Δημήτρης Αλεξίου με κάποια μέλη του club, το συνδύασαν με εξαιρετικά ελληνικά κρασιά μικρής παραγωγής.

Πιάσαμε Επτάνησα με θεϊκό αυγό ποσέ σε μους πατάτας με καπνιστό χέλι το οποίο συνδυάστηκε αρμονικά με “Ρομπόλα” Συνεταιρισμού Κεφαλονιάς.

Και φεύγοντας απ΄τις Κυκλάδες, βάλαμε πλώρη για Κρήτη με κριθαρότο με γαρίδες βρασμένο σε ζωμό από μοσχάρι και Λημνιό κρασί, μπούκοβο και παλαιωμένη γραβιέρα. Ο “Άσπρος Λαγός”, ποικιλία Βιδιανό του Δουλουφάκη, με την πλούσια γεύση του, τα αρώματα εσπεριδοειδών και τη βανιλάτη επίγευση, ήταν ο ιδανικός συνδυασμός.

Το επιστέγασμα ήταν μπισκουί με μους σοκολάτα giandouja και σορμπέ μάνγκο, δημιουργία του Θοδωρή Μωϋσίδη, που συνδυάστηκε με “Λιαστό” του κτήματος Μωραϊτη Πάρου, ένα καθαρόαιμο μονοποικιλιακό κρασί από λιαστά σταφύλια με χάλκινο χρώμα, πλούσιο άρωμα και έντονα αρώματα βερίκοκου, σύκου, σταφίδας και μελιού, με παλαίωση σε δρύινα βαρέλια.

“Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις!”