Πετιμέζι Καραγγελή

Πετιμέζι! Γνωστό από τους παππούδες μας… μεγάλωσε γενιές και γενιές!
Ο τρόπος παρασκευής του πολύ απλός, αφού παράγεται από το πολύωρο βράσιμο του μούστου.
Οι επιστήμονες όμως ανακάλυψαν ότι με το πολύωρο βράσιμο, χάνονται τα πολύτιμα συστατικά του..
Έτσι ο Μεσσήνιος χημικός-οινολόγος Γιώργος Καραγγελής, άρχισε να πειραματίζεται πριν χρόνια ώστε να παράγει άθερμο πετιμέζι. Από το 2011 και μέσα σε δυο χρόνια, βγήκε στην αγορά με το άθερμο βιολογικό πετιμέζι.
Όπως εξηγεί ο ίδιος, αυτό το πέτυχε, αφού κατά την επεξεργασία χρησιμοποιεί χαμηλές θερμοκρασίες κάτω των 30 βαθμών Κελσίου, σε αντίθεση με το κλασικό πετιμέζι. Έτσι δε χάνονται τα θρεπτικά συστατικά του που είναι πολύτιμα για τον οργανισμό μας.
Για την παραγωγή του επιλέγει 100% βιολογικά σταφύλια από τους αμπελώνες της ορεινής Μεσσηνίας και από ποικιλίες cabernet, merlot, syrah και αγιωργίτικο.
Το πετιμέζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, που διατηρούνται ακέραια στο άθερμο πετιμέζι παραγωγής της εταιρείας Χημείο Καραγγελή.
Το προϊόν δεν περιέχει ζάχαρη και συντηρητικά και η περιεκτικότητά του σε ασβέστιο και σίδηρο είναι μεγάλη! Άνετα χαρακτηρίζεται ως “super food”.
Το προϊόν είναι φυσικά στην ελληνική αγορά αλλά και στις διεθνείς. Στην Αγγλία, στη Γερμανία, Αμερική, Καναδά καθώς επίσης στη Μέση Ανατολή, Ντουμπάι και Μπαχρέιν.
Θα το συναντήσουμε από το πρωϊνό σε μεγάλα ξενοδοχεία, μέχρι σε συνταγές πολλών σεφ καθώς το ξεχώρισαν και το έχουν εντάξει στα πιάτα τους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαρινάρισμα κρεάτων και σε σαλάτες, δίνοντάς τους – σε συνδυασμό με ξίδι – γλυκόξινη γεύση.
Στη ζαχαροπλαστική αντικαθιστά τη ζάχαρη και μπορεί να δώσει άλλη γεύση στο γιαούρτι ή στο παγωτό.
Και βέβαια μετά την επιτυχία που είχε το άθερμο βιολογικό πετιμέζι, ο φιλόδοξος οινολόγος δεν περιορίστηκε μόνο σ’αυτό το προϊόν, αλλά δημιούργησε πολλά ακόμη με βάση το πετιμέζι, όπως βιολογικό πετιμέζι με ρόδι, βιολογικό ταχίνι με πετιμέζι, γλυκό κρασί, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ελιές Καλαμών.
Αυτό που με ξετρέλανε, είναι ένα προϊόν όπου στο πετιμέζι έχει προσθέσει σοκολάτα.
Το υπερσύγχρονο εργαστήριο του Γ. Καραγγελή δραστηριοποιείται από το 1995 στη Μεσσήνη και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, όπως αναλύσεις κρασιού, ελαιολάδου και μούστου. Χάρη στην τεχνογνωσία του στην παραγωγή κρασιού υποστηρίζει τους ντόπιους οινοπαραγωγούς.

Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από γνωστές αλυσίδες καταστημάτων και παραδοσιακών προϊόντων, από deli-shops ή από το ηλεκτρονικό του κατάστημα (www.karagelis.gr).
Γνωρίστε τα προϊόντα μπαίνοντας στο site τους, πατώντας εδώ.

Εθν. Μακαρίου 3, Μεσσήνη
Τηλ. 2722 0 24929