Πίτα με κίτρινη κολοκύθα, πίτουρο, φέτα, γιαούρτι, και κολοκυθόσπορο από τη chef Κωνσταντίνα Βούλγαρη – Κοντεσοπούλου
Πίτα με κίτρινη κολοκύθα, πίτουρο, φέτα, γιαούρτι και κολοκυθόσπορο
Υλικά:
- 400 γρ. σερέαλ – Πίτουρο Σταριού
- 100γρ. σιμιγδάλι Χονδρό
- 500γρ. κολοκύθα κιτρίνη χοντροκομμένη
- 1 λίτρο γάλα αγελαδινό 3,5%
- 200 γρ. φέτα μαλακή
- 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 7%
- 4 αυγά
- Αλάτι – πιπέρι
- 100 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Βιολογικό
- 4 κ.σ. κολοκυθόσπορο
Εκτέλεση:
Χτυπάω με σύρμα τα αυγά μέσα σε ένα μπολ μεγάλο. Προσθέτω το γάλα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και ομογενοποιώ. Έπειτα προσθέτω την κολοκύθα, και τα τυριά μου, ανακατεύω καλά και προσθέτω το σιμιγδάλι και το πίτουρο, καρυκεύω με το αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια τοποθετώ το μίγμα σε αντικολλητικό ταψί ή σε πυρίμαχο πήλινο σκεύος και πασπαλίζω με τον κολοκυθόσπορο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 με 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα μου.
Καλή επιτυχία!