Ακούει στο όνομα “Βόλβη” και έχει ένα από τα καλύτερα σουβλάκια της Αθήνας!

Ξέρετε πολλά μαγαζιά που να άνοιξαν εν μέσω lock down λόγω της πανδημίας?
Κι όμως η λιλιπούτεια “Βόλβη¨άνοιξε σε μια γωνίτσα στην άκρη της κρεαταγοράς γύρω στις αρχές Δεκεμβρίου και εκεί μπορείτε να γευθείτε αυθεντικό Σαλονικιώτικο μπιφτεκάκι (σουτζουκάκι) πλασμένο στο χέρι και ψημένο μαστόρικα από τον Καβαλιώτη ψήστη Τάσο Περδίκη. Όσον αφορά το όνομα του μαγαζιού, είναι παρμένο από την ταινία “Ας περιμένουν οι Γυναίκες”! Στη Βόλβη λέγεται ότι είναι θαμμένος ο Ευρυπίδης και το κατάστημα είναι γωνία Ευρυπίδου… θες και ότι ο Τάσος είναι από Καβάλα, συνέβαλαν στη σύλληψη του ονόματος.

Ο ίδιος μου είπε ότι ήταν χρόνια στην Αθήνα ψήστης σε πολύ γνωστό σουβλατζίδικο στο Μοναστηράκι, πέρασε από την κουζίνα του Noel, αλλά πάντα έψαχνε μια μικρή γωνιά να κάνει κάτι αυθεντικό όπως το θυμόταν από την πατρίδα του και σίγουρα κάνει τη διαφορά στην πόλη μας.
Έτσι λοιπόν με το που βρήκε το χώρο που έψαχνε στην γωνία της Ευρυπίδου, στην αρχή της κρεαταγοράς, μαζί με τον ιδιοκτήτη Άρη Δούκα, έβαλε μια μικρή ψησταριά και καθημερινά σερβίρει αυθεντικό σουβλάκι! Τυλιχτό με χοιρινό ή με μπιφτέκι και μερίδα.
Αν είστε συνηθισμένοι στις ξέχειλες πίτες με τις sauce και τις τηγανητές πατάτες, μην πάτε στη Βόλβη.
Εδώ δεν υπάρχουν πατάτες και σε όποιον αρέσει. Τα μικρά αυθεντικά σουβλάκια με την αφράτη πίτα, στοιχίζουν €1,80 και με διπλή ποσότητα κρέατος €2,80. Σουτζουκάκια μερίδα €5 τα δέκα τεμάχια.
Τα υλικά που μπαίνουν στο σουβλάκι είναι τομάτα, λεπτοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, ρίγανη, μπούκοβο, μουστάρδα και μια ελαφρώς γλυκιά σάλτσα πάπρικας με πιπεριές Φλωρίνης που είναι το μυστικό του καταστήματος και κατακτά όποιον γεύεται το σουβλάκι στη Βόλβη.
Το επισκέφθηκα και είχε μόλις μια εβδομάδα λειτουργίας και θα ξαναπάω με πρώτη ευκαιρία!

Ευρυπίδου 24
Τηλ. 21 1118 0587