Sea FoodΚυκλάδεςΤαξίδιαΤουρισμός

Mario, Πάρος – Η άριστη πρώτη ύλη συναντά την παράδοση και ο chef Γιάννης Μαρκουλής, την απογειώνει με τις τεχνικές του

Το εστιατόριο Mario «γεννήθηκε» το 2005 στο λιμανάκι της Νάουσας της Πάρου και είναι δημιούργημα του Μάριου Τσαχπίνη, που μεγάλωσε στο ουζερί της οικογενειακής επιχείρησης, που μετρά σχεδόν 40 χρόνια ζωής.

Chef Γιάννης Μαρκουλής

Ο Μάριος Τσαχπίνης ξεκίνησε το εστιατόριο Mario Restaurant πριν 10 χρόνια στο λιμανάκι της Νάουσας, σε ηλικία μόλις 24 ετών.
Μεγαλωμένος μέσα στο οικογενειακό ουζερί, θέλησε να ανοίξει τα φτερά του – χωρίς να γνωρίζει το αντικείμενο – και τα κατάφερε τόσο καλά, που από το 2023 μεταφέρθηκε στην Παροικιά και ο χώρος της κουζίνας του πλέον είναι 180 τ.μ.
Ο Μάριος έμαθε να εκτιμά την πρώτη ύλη μέσα από τα παιδικά του βιώματα στο ουζερί του πατέρα του.

Ceviche ροφού με μαγιονέζα-σέλινο

Το Mario όσο ήταν στη Νάουσα κέρδισε την εμπιστοσύνη του κοινού και ήταν μεγάλη απόφαση να φύγει από ένα πετυχημένο χώρο και να μετακινηθεί στην Παροικιά.
Κι όμως ο Μάριος Τσαχπίνης πήρε την απόφαση – όντας πολύ σίγουρος για τον εαυτό του – αλλά και για τον chef που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει αναλάβει την κουζίνα του.
Στο Mario Restaurant «μοσχοβολά» Πάρος από την ώρα που θα μπεις στο εστιατόριο!
Γύρω από το εστιατόριο, τεράστια παρτέρια φυτεμένα με μυρωδικά του νησιού, όπως δενδρολίβανο, θυμάρι, αγριελιά και δάφνη.

Καπνιστό χέλι με φάβα Σαντορίνης

Η θαλασσινή αύρα ενώνεται με αυτές τις μυρωδιές και καθώς το τραπέζι μας ήταν δίπλα σε ένα από αυτά τα παρτέρια, ένιωθα τον Κυκλαδίτικο αέρα αναμεμειγμένο με τις γήινες μυρωδιές.
Στο σύνολο προσέθεται ο θαλάσσιος καλαίσθητος χώρος, φτιαγμένος με την Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και ένιωθες ότι η καρδιά του νησιού χτυπά στην Παροικιά, ανυπομονώντας για τις γεύσεις από τα χέρια του chef Γιάννη Μαρκουλή.

Ψητό χταπόδι με Κυκλαδίτικη ρεβυθάδα

Ο chef Γιάννης Μαρκουλής, εδώ και δύο χρόνια που έχει αναλάβει το εστιατόριο, έχει δημιουργήσει ένα μενού με πιάτα φτιαγμένα από ολόφρεσκα τοπικά προϊόντα της Παριανής γης από τη Farma «Mario», αλλά και ολόφρεσκα ψάρια ημέρας και θαλασσινά, που φτάνουν στο εστιατόριο καθημερινά, κερδίζοντας τον επισκέπτη με καθαρές και εκλεπτυσμένες γεύσεις.
Το οικογενειακό αγρόκτημα, παρέχει τις πρώτες ύλες για γνήσιες παριανές γεύσεις, που σε συνδυασμό με την φαντασία και τις τεχνικές του chef, δημιουργούν μια γευστική εμπειρία.
Το μενού στηρίζεται σε άριστη πρώτη ύλη και την κουζίνα του θα τη χαρακτήριζα Μεσογειακή Κυκλαδίτικη με σύγχρονες τεχνικές.
Τη βραδιά που  δειπνήσαμε στο Mario, δεν ήξερα ποιο πιάτο να πρωτοξεχωρίσω, καθώς η πρώτη ύλη συναγωνιζόταν την τεχνική του chef και το αποτέλεσμα στο πιάτο ήταν άρτιο.

Σφυρίδα με πουρέ σελινόριζας και αυγολέμονο αχινού

Ο φρέσκος ροφός έδωσε ένα carpaccio με ανθό αλατιού και αχινό, αλλά και ένα ωραίο ceviche με μαγιονέζα σέλινο.
Τα βλήτα ήρθαν καψαλισμένα με αφράτη σκορδαλιά και γύρω τους γαύρο μαρινάτο.
Το ψητό χταπόδι συνδυάστηκε με κυκλαδίτικη ρεβυθάδα, και το καπνιστό χέλι με φάβα Σαντορίνης.
Το καλαμάρι με σκορδάτη μαγιονέζα ήταν «αφρός»,
Το πιάτο ημέρας ήταν μάγουλα ροφού με νιόκι και έκλεψε τις εντυπώσεις, αλλά εξίσου καλή ήταν και η σφυρίδα με πουρέ σελινόριζας και αυγολέμονο αχινού.

Γκανάζ πικρής σοκολάτας, ναμελάκα λευκής σοκολάτας, κηρήθρα και παγωτό βανίλια-τόνγκα

Κλείσαμε με τρια εντυπωσιακά σε τεχνική γλυκά, τα οποία και αυτά φτιάχνονται στην κουζίνα του εστιατορίου και ξεχώρισα την γκανάζ πικρής σοκολάτας, ναμελάκα λευκής σοκολάτας, κηρήθρα και παγωτό βανίλια-τόνγκα, αλλά και το πουράκι σαραγλί με γκανάζ φιστίκι Αιγίνης και ινδοκάρυδο ήταν πολύ γευστικό.
Το τιραμισού μύριζε Ελλάδα, καθώς η κρέμα του ήταν από τυρί σουρωτό Πάρου, η βάση από αμυγδαλωτό με σιρόπι καφέ ποτισμένο με πικραμύγδαλο, σε συνδυασμό με παγωτό σοκολάτας με καρπό κακάο, gel καφέ και μπισκότο κακάο-αμυγδάλου.

Τιραμισού με τυρί σουρωτό Πάρου, αμυγδαλωτό με σιρόπι καφέ και πικραμύγδαλο

Η λίστα κρασιών είναι πλούσια και σωστά κοστολογημένη και θα βρείτε επιλογές και από τον τοπικό αμπελώνα του νησιού σε προσιτές τιμές, ώστε να τις συνδυάσετε με το φαγητό σας.

Το Mario λειτουργεί ως αρχές Οκτώβρη και τώρα που έχει χαλαρώσει ο τουρισμός στο νησί, είναι ευκαιρία για μια απόδραση στην Πάρο ώστε να έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα δημιουργικά πιάτα του Γιάννη Μαρκουλή και να χαρείτε τη φιλοξενία του Μάριου Τσαχπίνη και της ομάδας του.

Κόστος γύρω στα €60 κατ’άτομο χωρίς κρασί

Λιβάδια, Πάρος
Τηλ. 2284 0 51047