ΚυκλάδεςΞενοδοχείαΤαξίδιαΤουρισμός

Myconian Avaton – Ζείστε την απόλυτη χαλάρωση και απολαύστε την πολυτελή διαμονή σε ένα resort υψηλών προδιαγραφών, στην Ελιά Μυκόνου

Σ’ένα κοσμικό νησί σαν τη Μύκονο, έχεις πολλές επιλογές διαμονής και για διάφορα βαλάντια! Μπορείς να μείνεις μέσα στη χώρα – εκεί που χτυπά ο παλμός του νησιού – ή να επιλέξεις την απομόνωση και την ηρεμία, εκτός χώρας αλλά δίπλα στην θάλασσα.
Έχοντας περάσει ένα 4ήμερο στο νησί, με διαμονή στο υπερπολυτελές resort Myconian Avaton – ένα από τα πολλά της ξενοδοχειακής αλυσίδας Myconian Collection Luxury Hotels, της οικογένειας Δαχτυλίδη, θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα, την εποχή μάλιστα που ο κόσμος έχει χαλαρώσει και μπορείτε να απολαύσετε τις ομορφιές του νησιού, χωρίς κοσμοσυρροή. Αυτή την περίοδο, που θεωρείται χαμηλή για τον τουριστικό κλάδο, το κόστος δεν είναι τόσο υψηλό. Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν είναι ευκαταφρόνητο, αλλά όλοι αξίζουμε ένα weekend να “κακομάθουμε” τον εαυτό μας και να του χαρίσουμε λίγες στιγμές πολυτέλειας.

Το “Άβατον” πήρε το όνομά του από τα ιερά των αρχαίων χρόνων, χώρους απρόσιτους για όλους, εκτός από  κάποιους μυημένους και εκλεκτούς.

Το πολυτελές resortMyconian Avaton” είναι χτισμένο αμφιθεατρικά σ’ένα λόφο πάνω από την παραλία της Ελιάς, σε απόσταση περίπου 30 λεπτών από την χώρα του νησιού.
Οι σουίτες  και οι βίλες του – κάποιες απ’αυτές με ιδιωτικές πισίνες και υδρομασάζ – όλες με μεγάλες ηλιόλουστες βεράντες με θέα θάλασσα, συνδυάζουν την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με την πολυτέλεια και το μοντέρνο στυλ, με έντονες αντιθέσεις του χρώματος που χαρακτηρίζει το ξενοδοχείο Myconian Avaton και δεν είναι άλλο από το έντονο κόκκινο, που “κοντράρεται” με το άσπρο-μπλε των Κυκλάδων και δίνει ένταση στην θέα της παραλίας της Ελιάς.
Υπεύθυνος για το design όλων των καταλυμάτων του ομίλου των ξενοδοχείων Δαχτυλίδη, είναι ο Αντώνης Καλογρίδης και κάθε ξενοδοχείο είναι θεματικό, τόσο αναφορικά με τα χρώματα και το design, όσο και με την κουζίνα στα εστιατόρια του καθενός.

Αποκλειστική πολυτέλεια αιωρούμενη μεταξύ ουρανού και θάλασσας, η διαμονή στο “Myconian Avaton”, στα ευρύχωρα πολυτελή δωμάτια, με τα μαρμάρινα μπάνια, τα ιδιωτικά επιπλωμένα μπαλκόνια, με άπλετη θέα στην παραλία της Ελιάς.

Chef Γιώργος Μπαλόπουλος

Δίπλα στην μεγάλη πισίνα, το εστιατόριο “Panorama” που από πέρυσι έχει αναλάβει την κουζίνα του, ο chef Γιώργος Μπακόπουλος, προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία απολαύσεων, με φρέσκα υλικά τόσο από το νησί, αλλά και από όλη την Ελλάδα.
Ξεκινώντας με ένα πλούσιο πρωινό μπουφέ, από τον οποίο δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις και συνεχίζοντας με μεσημεριανά snacks στην πισίνα, μέχρι το βραδινό γεύμα, που το μενού εστιάζει στην Μεσογειακή Κουζίνα, αλλά με ιταλικές πινελιές.

Θα έλεγα οι γεύσεις των Κυκλάδων και της Μεσογείου, “κλείνουν το μάτι” στην Ιταλική κληρονομιά του νησιού!
Το φαγητό στο “Avaton” είναι μια γιορτή εποχικών και φρέσκων υλικών, εκλεπτυσμένων γεύσεων, του μεσογειακού τρόπου ζωής και των γαστρονομικών παραδόσεών του!
Ο Executive Chef Γιώργος Μπακόπουλος συνδυάζει την μαγειρική τέχνη και το πάθος του για αυθεντικές γεύσεις, δημιουργώντας αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες που συνδυάζουν την καινοτομία με την παράδοση.

Ξεκινήστε το πρωϊνό σας με μια ποικιλία από τοπικές και διεθνείς σπεσιαλιτέ από τον μπουφέ του πρωινού, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι σαμπάνια, με την δυνατότητα να παραγγείλετε και από το à la carte μενού.
Μπορείτε να επιλέξετε από διεθνή κλασικά, όπως αυγά Benedict, καπνιστό σολομό και αφράτες τηγανίτες μέχρι τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως παραδοσιακές πίτες, κρεμώδες ελληνικό γιαούρτι από ντόπιο τυροκομείο και μέλι κηρήθρας.
Συνδυάστε το γευστικό πρωϊνό και τους φρεσκοστυμμένους χυμούς, με τη νησιώτικη αύρα και την υπέροχη θέα στα καταγάλανα νερά της παραλίας της Ελιάς!

Το “Kokkino bar” με τις χρωματικές πινελιές και αντιθέσεις που συναντά κανείς σε όλο το Avaton, προσφέρει μια ολοήμερη εμπειρία. Βρίσκεται δίπλα στην πισίνα υπερχείλισης και προσφέρει εκπληκτική θέα στην παραλία της Ελιάς, που αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε έναν “μαγευτικό χορό” φωτός και χρωμάτων.
Έχετε επιλογή από μια μεγάλη ποικιλία ποτών και ελαφριάς κουζίνας, απολαμβάνοντας τα vibes του Kokkino.

Με έμφαση στα εποχικά και τοπικά υλικά, στο εστιατόριο “Panorama”, θα γευθείτε πιάτα που σας ταξιδεύουν στην Μεσόγειο, εξερευνώντας την γαστρονομική κληρονομιά του νησιού.
Από τα τραπέζια του “Panorama” έχετε απρόσκοπτη θέα στην παραλία της Ελιάς και απολαμβάνετε αγαπημένα πιάτα από την Ελλάδα μέχρι την Ιταλία και όχι μόνο, σε συνδυασμό με μια επιλογή από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες κρασιών, από την ενημερωμένη λίστα του εστιατορίου.

Την βραδιά που δειπνήσαμε στο εστιατόριο του Avaton, μας καλωσόρισαν με ένα ποτήρι σαμπάνια Veuve Clicquot και δυο amuse bouche, καλωσόρισμα από τον chef: ένα arancini Milanese από λεμονάτο ριζότο με μοσχάρι σιγομαγειρεμένο και gel από μεδούλι κι ένα air bread με guanciale και ξινότυρο Μυκόνου, μυρωδικά και χειροποίητη λιαστή τομάτα.
Το ψωμί φτιάχνεται a la casa (όπως λένε οι φίλοι μας στη γειτονική χώρα) με προζύμι που ωριμάζει ο chef 5 χρόνια, και ήρθε σε πλατό μαζί με focaccia, καπνιστές ελιές και ιταλικά αλλαντικά.
Στην συνέχεια δοκιμάσαμε αμπελοφάσουλα σε συνδυασμό με χειροποίητη πίκλα σταφίδα, παρμεζάνα και λιαστή τομάτα και ένα ιδιαίτερο vitello tonnato, καθώς σερβίρεται με τον τόνο ωμό, μαριναρισμένο.
Το spaghetti cacio e pepe παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον chef Γιώργο Μπακόπουλο και τον sous chef του – Γιάννη Χαραλαμπίδη και πήρε την τελική του μορφή στο τραπέζι μας, αφού τοποθέτησαν το ζυμαρικό σε ένα μεγάλο κεφάλι παρμεζάνας και σερβίροντας στα πιάτα, ολοκλήρωσαν με φρέσκια μαύρη καλοκαιρινή τρούφα.

Η φρέσκια σφυρίδα ψήθηκε και συνδυάστηκε με φρέγκολα, ενώ τα αρνίσια παϊδάκια ήρθαν άψογα ψημένα rare, σε συνδυασμό με sour cream και radicchio στο grill.
Το δείπνο μας ολοκληρώθηκε με μια μπάρα σοκολάτας με πραλίνα φιστικιού, κόκκινα φρούτα και κρέμα από παντζάρι, αφού πριν αλλάξαμε την γευστική σας παλέτα με ένα δροσερό pre-dessert… ένα tartare νεκταρίνι, ζωμό από τοματίνια και γκράπα, και αφρό lime.

Τα εύσημα για την φροντίδα του service καθώς και την επιλογή κρασιών από την λίστα κάνοντας ένα ωραίο wine pairing, ανήκουν στον restaurant manager, Στέφανο Μάργαρη.

Η διαμονή στο Myconian Avaton είναι μια εμπειρία και είμαι ευγνώμων που είχα την χαρά να την απολαύσω!

Ελιά, Μύκονος
Τηλ.  2289 0 76100

Τιμές ξεκινούν σε low season από €230 την βραδιά, για δύο άτομα
Δείπνο στο εστιατόριο Panorama €60-70 κατ’άτομο χωρίς ποτά