Σωτήρης Ευαγγέλου – Μια μορφή της ελληνικής γαστρονομίας, μαγειρεύει με ψυχή και συναίσθημα
Το Σωτήρη Ευαγγέλου δεν τον γνώριζα προσωπικά.
Είχα γευτεί στο παρελθόν πιάτα του, όταν ήταν executive chef στη Μεγάλη Βρετανία.
Εδώ και χρόνια μαγειρεύει στο “Salonica“, το εστιατόριο του ξενοδοχείου Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.
Ανεβαίνοντας πριν ένα μήνα στη συμπρωτεύουσα, στόχος ήταν να δοκιμάσω πιάτα του, αλλά και να έχω μια κουβέντα μαζί του. Γιατί πιο πολύ έτσι το είδα και όχι ως μια τυπική συνέντευξη.
Έτσι μ’έκανε να νιώσω ο ίδιος από την πρώτη στιγμή.
Ότι τρώω στο ίδιο τραπέζι με ένα φίλο και συζητάμε για κάτι που και οι δύο αγαπάμε πολύ! Το φαγητό και τη γαστρονομία!
Προσπάθησα να συγκρατήσω την κάθε του λέξη και δεν ξέρω αν μπορώ να σας μεταδώσω τη θέρμη με την οποία μιλούσε για την ελληνική κουζίνα και πόσο πολύ θέλει να μαγειρεύει με καρδιά και συναίσθημα.
Εγώ πιστεύω ότι έχει πετύχει το στοίχημα και αυτό βγαίνει στα πιάτα του!
Διαβάστε εδώ πως περιγράφει ο ίδιος, τι σημαίνει γι’αυτόν ελληνική κουζίνα και τον αγώνα που κάνει χρόνια για να την αναδείξει!
Η συνέντευξη που μου έδωσε για τη flag in life.