Ruby chocolate – Το τέταρτο είδος σοκολάτας….

Ξέρατε ότι υπάρχει κι άλλου τύπου σοκολάτα, πέραν της γάλακτος, της λευκής και της μαύρης;
Εγώ πρόσφατα το ανακάλυψα… είναι το τέταρτο είδος σοκολάτας “η ρουμπινί” ή “Ruby”.
Δεν πάνε πολλά χρόνια, που ανακάλυψαν ότι στη φύση – και συγκεκριμένα στην Ακτή Ελεφαντοστού, τον Ισημερινό και τη Βραζιλία – υπάρχουν αυτοφυή κακαόδεντρα, που δίνουν καρπό με χρώμα ρουμπινί.
Παρόλο που το τελικό προϊόν έχει ροζ χρώμα, η σοκολάτα ονομάστηκε Ruby, γιατί ο αρχικός καρπός είναι κόκκινος-ρουμπινί.
Τη δοκίμασα από το ζαχαροπλαστείο La Maison Fine Pastry (πρόταση του pastry chef Θανάση Τσαγκλιώτη) και η γεύση της, ναι μεν θυμίζει τη λευκή σοκολάτα, αλλά έχει και νότες κόκκινων φρούτων του δάσους.
Και το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό δεν οφείλεται σε προσθήκη χρωστικών και αρωματικών ουσιών!

Οι chocoholics μη χάσετε την ευκαρία να τη δοκιμάσετε!