Harry’s Kitchen – Το πιο μικρό τυροπιτάδικο του κέντρου
Σίγουρα αν δεν είχα διαβάσει κάποιο άρθρο, δεν θα το είχα ανακαλύψει καθώς είναι κρυμμένο στον πεζόδρομο της Αξαρλιάν (μια μικρή κάθετη στη Βουλής).
Το λιλιπούτειο Harry’s Kitchen με πρόσοψη 1 τ.μ. είναι ίσως το μικρότερο μαγαζί του κέντρου με χειροποίητες πίτες με αυθεντικές συνταγές από την Αττάλεια απ’όπου κατάγεται ο ιδιοκτήτης κος Σατυρίδης, που παντρεύονται με υλικά από τις Κυκλάδες, αφού η γλυκύτατη σύζυγός του η κα. Γιούλη έχει καταγωγή από Άνδρο και Σύρο.
Αλλά πως σκέφτηκαν ν’ ασχοληθούν με τις πίτες; Ξεκίνησαν με δύο deli τα οποία κάποια στιγμή έκλεισαν γιατί θέλησαν να ξεκουραστούν, αλλά όταν είσαι δραστήριος σίγουρα όλο και κάτι σκέφτεσαι και μπαίνεις στον πειρασμό.
Ξεκίνησαν λοιπόν καλοκαίρι του 2018 με μια “τρύπα” 20 τ.μ. και το μαγαζί πήγε απίστευτα καλά, έχοντας ουρές να περιμένουν για μια από τις πίτες του. Η επιτυχία οφείλεται στη χειροποίητη ζύμη με “μυστική” συνταγή από τη γιαγιά τη Μικρασιάτισσα και τα φρέσκα υλικά.
Στην τυρόπιτα φέτα βαρελίσια Βυτίνας (μόνο αυτή χρησιμοποιούν), μυζήθρα, λίγη γραβιέρα, κρεμμυδάκι φρέσκο και λίγο δυόσμος. Η κασερόπιτα που δοκίμασα ήταν με κασέρι Μυτιλήνης. Η κρεατόπιτα με κιμά που φτιάχνουν οι ίδιοι, η φουρτάλια Άνδρου με ομελέτα δική τους και λουκάνικο και αυτή με τον καγιανά με ομελέτα με φέτα και φρέσκια τομάτα. Λόγω νηστείας βρήκα και πίτα με φιλέτο μπακαλιάρου, πατατόπιτα και πίτα με μελιτζάνα. Στην κοτόπιτα, ο κος Χάρης καραμελώνει μαύρη ζάχαρη, κρεμμύδια και πιπεριά Φλωρίνης και μετά βάζει το κοτόπουλο να μαγειρευτεί, στήθος φιλέτο πάντα. Η κρεατόπιτα Αττάλειας έχει κιμά (μισό μοσχαρίσιο – μισό χοιρινό), καυτερό μπούκοβο, πιπέρι καγιέν, σουμάκ, σκόρδο, κρεμμύδι πελτέ.
Ανοίγουν κάθε μέρα στις 07.00 π.μ. και κλείνουν στις 16.00 μ.μ, ασχέτως αν ο ιδιοκτήτης πηγαίνει ξημερώματα στο μαγαζί για να ετοιμάσει το ζυμάρι.
Σε μια βόλτα σας στο κέντρο, περάστε απ΄το Harry’s Kitchen και δοκιμάστε μια απ’τις πίτες του.. ή παραπάνω από μία!!
Αξαρλιάν 2, Αθήνα
Τηλ. 211 1152864