Churros σπιτικά από τον pastry chef Θανάση Τσαγκλιώτη
Υλικά για τα churros:
120 γρ. βούτυρο
500 γρ. νερό
30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. αλεύρι
2 αβγά, μέτρια
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Παρασκευή:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό, και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρει μία βράση.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά μέχρι το μείγμα να χάσει την υγρασία του και γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσει τελείως.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να ομογενοποιηθεί το ένα πριν βάλουμε το επόμενο.
Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτό κορνέ.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι ρίχνουμε με το κορνέ ένα-ένα τα churros. Ψήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε κατευθείαν σε να
απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι.
Στην συνέχεια βουτάμε τα churros σε μείγμα με τη ζάχαρη και κανέλα.
Καλή επιτυχία!