Chefs' RecipesΘοδωρής Σταμούλης

Χυλοπιτάκι με αμπελόφυλλο και κολοκυθάκι

Χυλοπιτάκι – αμπελόφυλλο και κολοκυθάκι
Άτομα 3
Κόστος 7 ευρώ
Χρόνος 30 λεπτά

300 γραμμάρια κολοκυθάκι κομμένο λεπτές φέτες
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εάν έχω χρόνο αλατίζω το κολοκυθάκι και το αφήνω σε σουρωτήρι για 1 ώρα να στραγγίζει, αλλιώς το μαγειρεύω απευθείας.
Τσιγαρίζω το κολοκυθάκι στο λάδι ώσπου να αρχίσει να ροδίσει περίπου 7 λεπτά.

1 φλιτζάνι (210 γραμμ.) λευκό κρασί ξηρό
15 χλωρά αμπελόφυλλα ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια χυλοπιτάκι
¨Σβήνω¨ στο τηγάνι με το κρασί. Ρίχνω μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω να ζεσταθούν λίγο.
Απομακρύνω το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνω ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό.
Ρίχνω αλατοπίπερο κατά προτίμηση.
Βάζω πάλι στη φωτιά και φέρνω σε χαμηλό βρασμό ανακατεύοντας. Ανάλογα με την ποιότητα του ζυμαρικού
χρειάζεται 5-8 λεπτά μαγείρεμα. Θέλω να χυλώσει το φαγητό και να το σερβίρω με το ίδιο του το υγρό.
Εάν θέλω πιο μαλακό και μαγειρεμένο, προσθέτω λίγο νερό ακόμα.

Γραβιέρα ή φέτα
Σερβίρω με τριμμένη γραβιέρα ή φέτα

Καλή όρεξη!

Συνταγή: Θεόδωρος Σταμούλης
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Πιάτο: Sifnos Stoneware
Ύφασμα: Ελένη Αθανασάκου