Χαλβάς Κωνσταντινουπολίτικος από τον Κρητικό στην Π. Κοκκινιά
Ο αγαπημένος μου χαλβάς είναι ο Κωνσταντινουπολίτικος του Κρητικού, από την Παλιά Κοκκινιά.
Μοσχομυρίζει σουσάμι, είναι εύθρυπτος και ξινούτσικος, με μπόλικα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Το καβούρδισμα είναι έντονο ενώ η βανίλια διακριτική. Στη γεύση με σοκολάτα, το κακάο διακριτικό και το αμύγδαλο πολύ καλό.
Ο Μανώλης Κρητικός διατηρούσε χαλβαδοποιία στη Μικρά Ασία πριν βρεθεί πρόσφυγας στον Πειραιά. Το εργαστήρι άνοιξε το 1922 και σήμερα η δεύτερη και τρίτη γενιά εξακολουθούν να φτιάχνουν χειροποίητο χαλβά, λουκούμια και είδη με βάση το ταχίνι.
Εκτός του εργαστηρίου στην Κοκκινιά, το χαλβά του Κρητικού τον βρίσκουμε σε φούρνους και σε πολλά παντοπωλεία στην κεντρική αγορά της Αθήνας. Το ταχίνι του και σε κάποια καταστήματα του ΑΒ.
Αν ο δρόμος σας, σας βγάλει στα στενά της Κοκκινιάς (πάνω απ’τη Θηβών), πάρτε ένα δικό σας βάζο από το σπίτι για να προμηθευτείτε ζεστό ταχίνι, απευθείας από την άλεση του σησαμιού από το εργαστήριο.
Νταλιάνη 10, Πειραιάς
Τηλ.: 210 4926326