Σοκολατακια με Skoutari Olive Oil & ξηρούς καρπούς από την Κωνσταντίνα Βούλγαρη – Κοντεσοπούλου
Yλικά:
400 γραμ. Σοκολάτα μαύρη 70% (χοντροκομμένη)
150 γραμ. Eλαιόλαδo Skoutari Olive Oil
30 γραμ. Λικέρ πικραμύγδαλο
100 γραμ. Καρύδια Βραζιλίας (χοντροκομμένα)
100 γραμ. Κάσιους (χοντροκομμένα)
50 γραμ. Cranberry
100 γραμ. Παστέλι σουσάμι τριμμένο
100 γραμ. Μπισκότο αμυγδάλου τριμμένο
200 γραμ. Κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω σε Μπεν Μαρί την σοκολάτα σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύω με μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γυαλίσει.
Στην συνέχεια προσθέτω το ελαιόλαδο και συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποσύρω από την φωτιά. Έπειτα προσθέτω και το λικέρ ανακατεύοντας το μείγμα της σοκολάτας και αφήνω στην άκρη μέχρι να ετοιμάσω τα στερεά υλικά.
Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτω τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς, τα κρανμπερι, το τριμμένο παστέλι και 50 γραμμάρια από το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύω πολύ καλά.
Προσθέτω αμέσως στο μπολ με τα στερεά υλικά το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύω αρκετά γρήγορα και στην συνέχεια προσθέτω το τριμμένο μπισκότο αμυγδάλου όσο χρειάζεται, σιγά σιγά μέχρι να σφίξει το μίγμα και να πλάθετε σε μικρά μπαλάκια.
Πλάθω τα σοκολατάκια σε μπαλάκια και τοποθετώ σε ταψάκι με λαδόκολλα. Έπειτα τοποθετώ στο ψυγείο για 15 λεπτά να κρυώσουν.
Οταν παγώσουν και σφίξουν τα σοκολατάκια μου, τα πασπαλιζω με το υπόλοιπο κοσκινισμένο κακάο και τα κουνάω μέχρι να καλυφθούν παντού. Τα σοκολατακια είναι έτοιμα!
Τα βάζω σε μικρά καραμελόχαρτα και σε φοντανιέρα.
Τα βάζω σε μικρά καραμελόχαρτα και σε φοντανιέρα.
Ένα τέλειο κέρασμα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στους καλεσμένους σας!