Wild poppies – Οι ατίθασες παπαρούνες του κέντρου της Αθήνας
Κάθε Τετάρτη το Wild Poppies μας ταξιδεύει σε μία χώρα της Ασίας
Πριν περίπου ένα χρόνο, ακριβώς στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου φύτρωσαν ατίθασες παπαρούνες.
Το Wild Poppies, με τις χαρακτηριστικές, φωτεινές παπαρούνες στους τοίχους και τη μυσταγωγική του ατμόσφαιρα, παραμένει ένα πολύ καλά κρυμμένο μυστικό, παρότι βρίσκεται μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος.
Για να το βρεις, πρέπει να σταματήσεις στον αριθμό 7 της Σταδίου και να μπεις στη στοά που ανοίγεται μπροστά σου.
Εδώ σε περιμένει ένας ολόκληρος κόσμος, μίλια μακριά από την κίνηση και το βουητό της πόλης. Από αυτή την άποψη, το Wild Poppies αποτελεί μια (ιδιαίτερα νόστιμη) ετεροτοπία: από τη μία η Σταδίου, και από την άλλη η Ασία.
Στην κουζίνα του Wild Poppies μεγαλουργεί ο Σπύρος Μαυροειδής, βραβευμένος σεφ, αλλά και ο άνθρωπος που παίζει στα δάχτυλα όλες σχεδόν τις κουζίνες της Ασίας.
Έτσι, στο Wild Poppies ανακαλύπτουμε ένα νόστιμο πανασιατικό μενού με πιάτα που εύκολα μπαίνουν στη μέση για να μοιραστούν από όλη την παρέα.
Όσοι έχετε δοκιμάσει τα Thai noodles (με γαρίδες και Pak Choi), τα ακαταμάχητα sushi rolls ή το ξακουστό Red Curry Salmon (με lemongrass και γάλα καρύδας), γνωρίζετε ήδη καλά ότι το Wild Poppies είναι ένα γευστικό ταξίδι σε ολόκληρη την Ασία. Ταξίδι που μόλις εμπλουτίστηκε με σκοπό να γίνει ακόμη πιο νόστιμο.
Κάθε Τετάρτη το Wild Poppies σερβίρει γεύσεις από μία διαφορετική χώρα της Ασίας
Έχοντας ξεκινήσει από την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και για κάθε Τετάρτη του χειμώνα, ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής αφιερώνει την κουζίνα του κι όλη του την τέχνη αποκλειστικά σε μία χώρα της Ασίας, με ένα ephemeral μενού ημέρας που σκοπό έχει να μας μυήσει σε μερικές από τις πιο νόστιμες κουζίνες του πλανήτη. Έτσι, θα εξερευνήσουμε τα ξακουστά noodles και τα πλούσια curry της Ταϊλάνδης, θα δοκιμάσουμε αφράτα bao buns, dim sum και λεπτεπίλεπτα spring rolls από την Κίνα, θα ανακαλύψουμε όλα τα μυστικά ενός ζουμερού yakitori από την Ιαπωνία, μαζί και τη νοστιμιά που κρύβεται σε ένα λεπτοδουλεμένο nigiri.
Σε αυτό το ταξίδι ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής δεν θα είναι μόνος του… Καταξιωμένοι έλληνες σεφ θα κάνουν κάθε τόσο μία αναπάντεχη guest εμφάνιση στην κουζίνα του, τα ονόματά τους, όμως, τα κρατάμε για… έκπληξη!
Let the Party Begin!
Μπορεί στα μέσα της εβδομάδας να δίνουμε ραντεβού στο Wild Poppies για εξωτικά γευστικά ταξίδια, όμως, όσο πλησιάζουμε στο Σαββατοκύριακο, έχουμε ακόμη μία αφορμή για να συναντηθούμε ξανά.
Είναι τα τρομερά πάρτι του Wild Poppies, που από την Πέμπτη έως την Κυριακή μεταμορφώνουν αυτή τη στοά της Σταδίου στο προσωπικό μας dance floor.
Come and see what’s popping in!
Σταδίου 7 (εντός στοάς), 210 3233334, www.wildpoppies.gr, Facebook: Wild Poppies, Instagram: @wild.poppies.athens
Ώρες και μέρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο, από τις 19.30 μ.μ. – 04.00 π.μ.,
Κυριακή 19.00 μ.μ. – 02.00 π.μ.